Wethouder René de Heer zet zich in als ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop Zwolle. (foto: Eva Posthuma)
Wethouder René de Heer zet zich in als ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop Zwolle. (foto: Eva Posthuma)
SamenLoop voor Hoop Zwolle

De Heer geeft startsein SamenLoop

Zwolle - Wethouder René de Heer is ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Zwolle, de 24 uurs wandelestafette die op 26 en 27 mei zal plaatsvinden in park de Wezenlanden in Zwolle. Op 17 januari geeft hij het officiële startsein tijdens de kickoff in het parkpaviljoen Wezenlanden.

In zijn drukke leven als wethouder en loco-burgemeester van Zwolle vindt De Heer ook tijd om zich in te zetten voor de SamenLoop voor Hoop. "Dit is een prachtig initiatief, dat voor alle lagen van de bevolking belangrijk is. Ik zie om me heen hoeveel impact kanker heeft op de patiënt en zijn omgeving, 1 op de 3 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker. Daarom doe ik een beroep op alle Zwollenaren om mee te doen aan de SamenLoop voor Hoop en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker door het KWF." De missie van het KWF is: minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Het KWF zet momenteel breed in op onderzoeken waarbij de resultaten sneller voor de patiënten beschikbaar komen. "Daarnaast komt een deel van de opbrengst direct ten goede aan het Zwolse nazorgcentrum Intermezzo."

In 2016 werd er ruim 106.000 euro ingezameld door de deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop Zwolle. Met bijna 40 teams en ruim 600 deelnemers werden er allerlei inventieve en creatieve acties bedacht om geld in te zamelen. "Een prachtig resultaat", aldus De Heer, "Maar wat ik naast het geld inzamelen ook fantastisch aan dit evenement vind, is de verbinding tussen de mensen. De kracht die we daarmee uit kunnen stralen, dat we het samen doen in Zwolle, dat is iets dat me echt kan raken."

Tijdens de kickoff zal René de Heer het officiële startsein geven. De eerste teams hebben zich inmiddels al aangemeld en er is al een aantal teams druk bezig met het bedenken van nieuwe acties. Waaronder het team van SVI 10. De mannen hebben in 2016 mee gedaan ter nagedachtenis van hun teamgenoot Alfred. Tijdens de kickoff zal de korte promotiefilm in première gaan. Daarnaast is er tijdens de avond volop ruimte voor ontmoeting en zal er informatie gegeven worden over de komende SamenLoop voor Hoop. De kickoff vindt plaats op woensdag 17 januari, om 20.00 uur in het Parkpaviljoen Wezenlanden, gratis toegang.

Tijdens KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle zullen teams in estafettevorm een etmaal lang over het parcours in het Park de Wezenlanden wandelen. Dit als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Meer berichten

Shopbox