Cynthia Schultz met het  'Werkboek van een structuurjunkie in spe'. Het boek werd vrijdag gepresenteerd in boekhandel Westerhof. "Het is niet voor een bepaalde leeftijdsgroep geschreven maar voor iedereen die meer structuur in zijn of haar leven wil." (foto: Frans Paalman)
Cynthia Schultz met het 'Werkboek van een structuurjunkie in spe'. Het boek werd vrijdag gepresenteerd in boekhandel Westerhof. "Het is niet voor een bepaalde leeftijdsgroep geschreven maar voor iedereen die meer structuur in zijn of haar leven wil." (foto: Frans Paalman)

Meer structuur met boek van Cynthia

Zwolle - Cynthia Schultz van Cynthia.nl (voorheen MissLipgloss.nl) heeft afgelopen vrijdag haar tweede boek gelanceerd genaamd 'Werkboek van een structuurjunkie in spe'.

(door Alie de Vries)

"Ze was als kind al zeer gestructureerd", vertelt vader Huub Schultz tijdens de boeklancering. Naar eigen zeggen was hij het die Cynthia in 2006 aanzette tot het maken van een blog. Dat werd make-up blog Miss Lipgloss. Het succes was enorm. Rond de 65.000 mensen volgden haar beautyblogs. Nu elf jaar later is daar een boek. Haar tweede al.

"Ja, het klopt", zegt Cynthia lachend. "Ik was altijd bezig met agenda's en lijstjes die ik dan lekker kon afstrepen. Ik vind het fijn om gestructureerd te werken want je houd tijd over. In het boek staat hoe je goede lijstjes kan maken die voor je werken." In de ruim tien jaar dat Cynthia ondernemer is heeft ze haar eigen manier van gestructureerd werken ontwikkeld. Het fors uitgevallen boek staat vol met tips. Het neemt de lezer mee op een zoektocht naar de meest efficiënte invulling van je tijd.

2017 was een spannend jaar voor Cynthia. Na lang nadenken over de richting die ze haar leven wilde geven besloot ze wel te blijven bloggen maar dan als Cynthia.nl. En over meer onderwerpen dan alleen beauty. Zo blogt ze nu ook over reizen, eten en wonen. "Ik was toen ik begon 16 jaar oud. Nu ben ik 27 en is mijn belangstelling veel breder. En daar wilde ik iets mee. Het aantal volgers van mijn blog is gelukkig nauwelijks gedaald. Er zijn mensen afgehaakt maar daar zijn weer anderen voor in de plaatst gekomen."

"Eén van de tips in het nieuwe boek is het doen van een telefoon-detox" vertelt Cynthia. "Ik installeerde een app waarop wordt bijgehouden hoeveel tijd ik op die telefoon zat te kijken. Dat was vier uur per dag en dat vond ik veel te veel. Ik heb toen zaken veranderd. Dat gaf veel ruimte. Ik merk wel dat het er langzaam weer insluipt dat je hem weer meer gaat gebruiken dus het is zaak je ervan bewust te blijven."

"Ik ben erg blij met dit boek. Mijn eerste idee was een lijn notitieboeken uit te brengen maar dat vonden de uitgever en ik uiteindelijk te weinig toevoegen. Dat doet dit boek wel. Het is niet voor een bepaalde leeftijdsgroep geschreven maar voor iedereen die meer structuur in zijn of haar leven wil." Wanneer het geslaagd is? Om eerlijk te zijn vind ik het het belangrijkste dat mensen er ook echt baat bij hebben. Als ik vele duizenden exemplaren verkoop maar iedereen gooit het in de kast, ben ik niet blij."

Er blijken inmiddels vergevorderde plannen voor een vervolg in 2018, maar meer dan dat wil Cynthia daar nog niet over kwijt.

www.cynthia.nl

Meer berichten

Shopbox