Isala's veiligheidsprijs voor Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta

Zwolle - Al meer dan 10 jaar bouwt Isala Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta aan zijn medische deskundigheid. Het behandelt volwassen patiënten die door een erfelijke afwijking veel last hebben van botbreuken en vergroeiingen. Inmiddels is het centrum uitgegroeid tot één van de twee toonaangevende behandelcentra in Nederland. Isala's Cliëntenraad reikte aan dit centrum de Prijs voor kwaliteit en veiligheid uit. Waarbij ook de toegewijde zorg en het contact met de patiënten werd geprezen.
  
Orthopeed Guus Janus nam samen met verpleegkundig specialist Arjan Harsevoort en internist Anton Franken de prijs in ontvangst. Guus: "Wij zijn uiteraard heel blij met deze prijs en dankbaar voor alle steun die we krijgen, onder meer vanuit het bestuur. Maar ik wil vooral ook benadrukken dat wij nauw samenwerken met een zeer actieve patiëntenvereniging, met leden die ondanks alles heel positief in het leven staan. Het contact met hen is intensief en interactief. Samen geven we vorm aan de zorg die wij in het expertisecentrum leveren."

 
De prijswinnaars van het Isala Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta: orthopedisch chirurg Guus Janus, revalidatiearts Anne Marieke Dommisse, verpleegkundig specialist Arjan Harsevoort, ergotherapeut Minka de Jong, ergotherapeut Danielle van der Grijn, klinisch geneticus Fleur van Dijk, internist Anton Franken en vrijwilliger Marije Reitsma.

Ton van den Berg, voorzitter Cliëntenraad: "Het expertisecentrum is een terechte winnaar. Constant onderhoudt het centrum contact met deskundigen en zorginstellingen in binnen- en buitenland. De groep is kritisch op zichzelf en kijkt altijd naar verbetermogelijkheden. Zo vinden de behandelingen volgens de laatste, bewezen inzichten plaats en helpen de zorgverleners patiënten zo goed mogelijk hun leven te leven. Andere zorginstellingen en patiënten vragen het expertisecentrum regelmatig om advies."

Daarnaast waarderen wij enorm de positie van de patiënt binnen dit expertisecentrum: De patiënt wordt uitgenodigd zoveel mogelijk zelf de regie te nemen. Ook vraagt het centrum hun patiënten waar de zorg beter kan. Familie en mantelzorgers worden nauw betrokken. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen zorgverlener en patiënt.'


Behandeling van osteogenesis imperfecta is teamwork: een orthopedisch chirurg, revalidatiearts, ergotherapeuten, internist, klinisch geneticus, een vrijwilliger en een verpleegkundig specialist vormen het team. Verpleegkundig specialist Arjan Harsevoort: "Ons team heeft hart voor patiënten met OI, we werken zeer nauw samen." 

Meer berichten

Shopbox