Nederlandse Kampioenschappen voor volièrevogels in de IJsselhallen

Zwolle - De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) houdt 'Vogel 2018' de Nederlandse Kampioenschappen voor volièrevogels in de IJsselhallen aan de Rieteweg in Zwolle. Van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari zijn er ruim 11.000 wedstrijdvogels van de hoogste kwaliteit te bekijken. Ze zijn ingezonden door zo'n 1.300 inzenders uit heel Nederland.

Er is een aparte competitie voor jeugdleden. Daarnaast zijn er 4.000 vogels te koop in een grote verkoopklasse. Er zijn onder andere kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes en Europese vogels.  Stands van leveranciers van vogelvoeders en allerhande toebehoren maken deze Nederlandse Kampioenschappen compleet.

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) is met ongeveer 25.000 liefhebbers de organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezig houdt met volièrevogels. 

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers gaat hiermee een nieuwe uitdaging aan, daar het de eerste keer is dat deze Kampioenschappen in de IJsselhallen gehouden gaan worden. Een voor deze Kampioenschappen onbekende accommodatie. Tot en met 2017 werden de Nederlandse Kampioenschappen in de Americahal in Apeldoorn gehouden. Maar deze hal is niet meer beschikbaar en daarom is uitgeweken naar Zwolle. De organisatie kan echter een beroep doen op veel vrijwilligers die tijdelijk mee zullen verhuizen. Daarnaast zal er door De Groene Welle uit Zwolle assistentie worden verleend op gebied van verzorging van vogels.

Het gebruik van de IJsselhallen voor dit evenement zal tevens een goede testcase zijn voor een nog grotere uitdaging die de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers is aangegaan, namelijk het organiseren van de Mondial 2019 (Wereldtentoonstelling), waarbij meer dan het dubbele aantal uit meer dan 40 landen aanwezig zal zijn. 

Openingstijden: Donderdag 11 januari van 11.00 tot 17.00 uur, vrijdag 12 en zaterdag 13 januari van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 14 januari van 10.00 tot 16.00 uur. 
Toegangsprijzen zijn 9 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar.

www.nbvv.nl
 

Meer berichten

Shopbox