Hart voor Zwolle genomineerd voor 'Appeltje van Oranje'

Zwolle - Hart voor Zwolle, de vrijwilligers organisatie die jongeren in verbinding brengt met kwetsbare Zwollenaren, is door het Oranjefonds genomineerd voor een 'Appeltje van Oranje'. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door koningin Máxima en is een geldprijs van 5.000 euro.

"Al sinds 2014 verbinden wij jongeren aan kwetsbare Zwollenaren", vertelt initiatiefnemer Ard ten Brinke. "Ook in een stad als Zwolle is veel eenzaamheid en kwetsbaarheid. Wij merken dat veel jongeren graag iets willen doen maar niet goed weten hoe. Wij helpen ze op weg door samen te kijken hoe ze zich in kunnen zetten, bijvoorbeeld door maatje te worden van een eenzame oudere of dakloze."

In 2017 zetten 448 jonge vrijwilligers zich in voor één of meerdere stadsgenoten. Dat kan op allerlei manieren. Door boodschappen te doen, koffie te drinken, samen te sporten maar vooral door naar elkaar om te zien.

Shaker en Florian zijn sinds een aantal maanden aan elkaar gekoppeld als maatje. Marawi komt oorspronkelijk uit Syrië en heeft moeite met de Nederlandse en Engelse taal. Kloeke studeerde Kust- en Zeemanagement in Leeuwarden, maar werkt nu bij een supermarkt in Zwolle. "Uit mijn dagelijkse werk haal ik niet heel veel voldoening, dus ik was op zoek naar iets waarmee ik iets zou kunnen betekenen voor en ander en kwam bij Hart voor Zwolle terecht."Shaker "Het gaat om het verbeteren van mijn Engelse vaardigheden, maar het contact is ook gewoon gezellig. We praten over van alles en nog wat.? Net als Shaker en Florian zijn honderden jonge Zwollenaren maatje geworden via Hart voor Zwolle

De Appeltjes van Oranje worden elk jaar door het Oranjefonds uitgereikt aan organisaties die zich inzet voor de samenleving. Dit jaar is er aandacht voor de jonge generatie: initiatiefnemers tot 35 jaar konden genomineerd worden. Zij maken kans op een bronzen beeldje gemaakt door prinses Beatrix en een geldprijs van 15.000 euro als bijdrage voor het werk van de organisatie.

De winnaar wordt door een jury én door mensen in het land bepaald. Stemmen kan tot woensdag 17 januari via stem.oranjefonds.nl/projecten/hart-voor-zwolle.

Meer berichten

Shopbox