Lions Nieuwjaarsconcert

Zwolle - Lions Club Zwolle organiseert namens de drie Zwolse Lionsclubs het traditionele Nieuwjaarsconcert. Het thema is 'Oud en Nieuw' want ervaren Zwolse muzikanten delen het podium met jonge Zwolse talenten. Dit concert op zondag 7 januari is samengesteld door Esther Groenenberg.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Het nieuwjaarsconcert start om 15.00 uur in de Spiegel en men hoopt op bezetting van alle 800 zitplaatsen. Want de opbrengst van het nieuwjaarsconcert, dat om 15.00 uur start, wordt aan een goed doel geschonken!


Dit jaar is ervoor gekozen om de opbrengst ten goede te laten komen aan Stichting Meedoen in het Groen. Meedoen in het Groen omarmt op Buitengoed de Herfte in Zwolle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of onderwijs. 

Meedoen in het Groen faciliteert kleinschalige ambachtelijke en educatieve bedrijvigheid die (jonge) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het onderwijs een kans geeft. Enkele bedrijvige voorbeelden zijn Hanze Duck Sociaal Leerbedrijf (het renoveren van 2CV's), Binthout houtbewerking, SymBIO & Zo (Biologische kwekerij) en Axent Groen (groenvoorziening). Op het gebied van onderwijs wordt gewerkt met kleinschalige educatieve projecten. Enkele voorbeelden: Sprookjesfestival in samenwerking met het Autismehuis, Zintuigenpad in samenwerking met Axent Groenvoorziening, (Boom)Kweekdag in samenwerking met Omega Zorg en SymBIO & Zo, Beeldenlaan in samenwerking met Edward Otten Ontwerper & Kunstenaar en de bewegwijzering op Buitengoed de Herfte in samenwerking met Binthout. 

Om deze projecten te initiëren en te realiseren is geld nodig. Door het kopen van een entreebewijs voor het nieuwjaarsconcert geeft men deze belangrijke doelgroep voor Zwolle een kans om maatschappelijk van betekenis te zijn.


Het wordt een sprankelende show waar iedereen van zal genieten! Het concert van dit jaar is voor jong en oud. Als traktatie vast enkele namen: Bauke Bakker, Dirk Schreuders, Gert Jan van der Weerd, Bas Schouten, Esther Groenenberg, Bertolf Lentink, Jisk Lieftink, Cindy Oudshoorn en Katell Chevallier. 

Meer berichten

Shopbox