ZwolleDoet: van een kunstzinnige horecatijger tot mantelzorgers

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. In deze rubriek een greep uit het vraag en aanbod.

Vacatures

Horecavrijwilliger

Galerie Het Langhuis zoekt een horecatijger die dol is op kunst. Deze staat tijdens openingen van tentoonstellingen, prijsuitreikingen en andere activiteiten klaar om bezoekers op te vangen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het zetten en schenken van koffie en thee drankjes verkopen, het bedienen van de kassa en voorbereidingen treffen voor alle evenementen. De vrijwilliger is gastvrij en communicatief, kan geordend werken en weet goed het overzicht te bewaren. Horeca-ervaring is een grote prè. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'horeca'.

Kinderactiviteiten

Stichting Kinderboerderijen Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij bijvoorbeeld kinderfeestjes, buitenspeeldagen en knutselmiddagen. De vrijwilliger helpt je mee met de uitvoering van de verschillende activiteiten, maar ook eigen ideeën zijn welkom. Gevraagd wordt iemand die flexibel en creatief is en belangstelling heeft voor mensen, dieren en natuur. De vrijwilliger is beschikbaar op woensdagmiddagen en tijdens de schoolvakanties. Gemiddeld is deze drie uur per keer beschikbaar. Het werk wordt gedaan in een leuk en gevarieerd team op de verschillende locaties. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'kinderactiviteiten'.

Activiteit

Nederland telt zo'n 2,5 miljoen mantelzorgers, waarvan één op de vijf aangeeft zich overbelast te voelen. "Die overbelasting komt soms niet eens zozeer van de praktische zorgtaken die de mantelzorger heeft, maar vooral van het regelwerk dat erbij komt kijken en de vragen die men daarover heeft", zegt Kristel Koridon, consulent juridische dienstverlening bij Steunpunt Mantelzorg. "Wij willen mantelzorgers helpen om hun taken zo makkelijk mogelijk te kunnen blijven doen."

Wie mantelzorger is en vragen heeft over regelingen, vergoedingen, mantelzorgwaardering, respijtzorg, voorzieningen of hulp kan gebruiken bij ander 'papierwerk' kan gratis en zonder afspraak langskomen op het inloopspreekuur aan de Burgemeester Drijbersingel 11 in Zwolle.
Data: in even weken op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en in de oneven weken op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten

Shopbox