Logo peperbus.nl


Rendieren en kerstmannen in Winterworld. De opbouw ging dit jaar sneller dan vorig jaar. ". “We hebben vooral in praktisch opzicht veel geleerd", zegt beheerder Michael van de Velde. (foto: Frans Paalman)
Rendieren en kerstmannen in Winterworld. De opbouw ging dit jaar sneller dan vorig jaar. ". “We hebben vooral in praktisch opzicht veel geleerd", zegt beheerder Michael van de Velde. (foto: Frans Paalman)

Schaatsen tussen kerstmannen en rendieren

Zwolle - Als de chocolademelk en de glühwein weer geschonken worden en de schaatsen weer ondergebonden worden op het Rodetorenplein, weet Zwolle dat de winter is begonnen. Afgelopen donderdag opende de tweede editie van Winterworld. Tussen de rendieren en kerstbomen spreken we de jonge nieuwe beheerder Michael van de Velde.

(door Alie de Vries)

"Vorig jaar heeft het goed gelopen, we zijn blij dat we weer de kans krijgen Winterworld hier te plaatsen. Dat hebben we mede te danken aan WintersZwolle onder leiding van Sander Dol", zegt van de Velde. WintersZwolle is de paraplu waaronder alle winteractiviteiten in Zwolle sinds vorig jaar vallen.

Nieuw dit jaar is het Piepie's Winterparadijs waar kinderen tot 5 jaar ongestoord kunnen spelen terwijl de oudere kinderen schaatsten en de ouders wat drinken. "Het is echt de bedoeling dat Winterworld er voor iedereen is. Er komen hier bijvoorbeeld ook clubjes senioren koffie drinken. Duur is het niet, voor zes euro kan er geschaatst worden. Dat is dezelfde prijs als vorig jaar", aldus Van de Velde.
Net als vorig jaar worden er weer tal van activiteiten georganiseerd: schoolschaatsen, ijshockeyclinics en, nu voor het eerst, curlingclinics. Die bijzondere sport die wij eigenlijk alleen kennen van de Olympische spelen met fluisterende presentatoren en over het ijs schuivende ronde schijven.
"Er kan hier van alles en nog wat georganiseerd worden. Kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, buffetten. Mensen moeten maar contact opnemen en dan gaan we in gesprek om er iets leuks van te maken. We gebruiken ook veel stroom maar ik vind het belangrijk om te zeggen dat we milieubewust zijn. We gebruiken Groene Stroom."

De opening van Winterworld werd verricht door die andere Zwolse wintersporters, de Schaatsvereniging Zwolle. Zij waren speciaal uitgenodigd vanwege de viering van hun vijftigjarig bestaan. De vereniging beschikt niet over een eigen ijsbaan maar traint in Deventer en Dronten. Ook zijn er geregeld trainingskampen in bijvoorbeeld Inzell. Voorzitter Ronald Horstman vertelt: "We hebben al jaren geen ijs in Nederland, maar ons ledental groeit gestaag. We zitten nu op 140 leden. Dit komt onder andere omdat we het hele jaar actief zijn. 's Zomers skeeleren we. We zijn al een tijd druk met het verkrijgen van een eigen skeelerbaan."

Zwolles beroemde schaatstweeling Ronald en Michel Mulder komt ook voort uit de Schaatsvereniging Zwolle. "Ze doen nog steeds dingen voor de club al is dat vooral zomers. 's Winters zijn ze te druk met schaatsten", zegt Horstman.

Winterworld is te bezoeken tot 14 januari. www.winterworld-zwolle.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox