Logo peperbus.nl


Ontlading van de spelers en de vreugde bij het publiek na de wedstrijd van Sparta. In een bloedstollend spannende wedstrijd werd gewonnen van titelkandidaat De Meeuwen uit Putten.
Ontlading van de spelers en de vreugde bij het publiek na de wedstrijd van Sparta. In een bloedstollend spannende wedstrijd werd gewonnen van titelkandidaat De Meeuwen uit Putten.

Mooie stunt van korfbalvereniging Sparta

De korfballers van korfbalvereniging Sparta hebben zaterdag voor een sensatie gezorgd door in een bloedstollende wedstrijd van De Meeuwen te winnen (23-22). De ploeg uit Putten, een van de titelkandidaten, werd met hartverwarmend spel op de knieën gedwongen.

Zwolle - Waar promovendus Sparta in de aanloop naar de zaal vooral bezig is om het degradatiespook zo snel mogelijk Stadshagen uit te jagen, daar kijkt De Meeuwen al jaren naar de topposities in de overgangsklasse. De ploeg van Henco Pullen komt echter het hele zaalseizoen al sterk voor de dag. "We groeien iedere week en we zien dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken."

Vooral het vak van Pim Steenbergen en Jeroen Hukema haalt tegen De Meeuwen een hoog niveau. Steenbergen bedwingt de belangrijkste spits en Hukema schiet de ballen er in een hoog tempo in.

Na een achterstand van vier doelpunten komt Sparta sterk terug en zo ontstaat er in een goed bezocht 't Anker een zenuwslopend eindspel. De Zwollenaren lijken het op 19-15 goed voor elkaar te hebben, maar De Meeuwen heeft het gaatje heel snel gerepareerd. In de slotfase kan de wedstrijd alle kanten op, maar is het invaller Maarten Schelling die met een vrije bal de beslissende treffer maakt.

In de strijd om handhaving speelt Sparta volgende week zaterdag om 19.30 uur een belangrijk duel tegen hekkensluiter Sporting Trigon. De wedstrijd wordt dan gespeeld in de Calohal van Windesheim.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox