Logo peperbus.nl


Bankjes op verzoek van bewoners niet verwijderd

Samen met de wijkbewoners heeft de gemeente Zwolle onderzocht welke bankjes in de stad verplaatst of verwijderd kunnen worden. Bijna honderd bankjes blijven op verzoek van bewoners behouden.

Zwolle - Op 150 bankjes in de openbare ruimte die ogenschijnlijk niet of nauwelijks gebruikt worden, is begin september 2017 de sticker geplakt 'Dit bankje gaat weg! Of toch niet?' De gemeente kondigde hiermee het voornemen aan om het betreffende bankje weg te halen, tenzij bewoners het bankje op die plaatst willen behouden.

Bij de gemeente zijn uiteindelijk 270 reacties van inwoners binnengekomen om in totaal 98 bankjes niet te verwijderen maar om ze te behouden.

Deze inwoners hebben persoonlijk bericht gekregen dat het bankje dat ze hebben aangemeld daarom niet verwijderd wordt. De bankjes waarvoor geen verzoek is gekomen, worden vanaf deze week verwijderd. Bankjes die blijven staan worden zo nodig opgeknapt.

Meer dan 1.500 bankjes van de gemeente staan verspreid over de hele stad. De 52 bankjes die weggehaald worden, gaan naar de opslag of worden verplaatst naar een andere locatie. Een van die locaties is de looproute van Het Zonnehuis aan de Nijenhuislaan naar het Winkelcentrum Stadshagen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox