Logo peperbus.nl


Zwols T-shirt steunt vrouwen wereldwijd

Zwolle - Jojanne Lageveen (bureau coördinator) en Margien Vroom (projectleider) van Vrouwenplatform Carree hebben een Orange the world T-shirt aangeboden aan wethouder Eefke Meijerink.

Vrouwenplatform Carree zet zich al jaren in om de maatschappelijke en sociale positie van meisjes en vrouwen in Overijssel te verbeteren. Orange The World is een wereldwijde actie van de Verenigde naties om aandacht te vragen voor het stoppen van geweld tegen vrouwen.

Vrouwenplatform Carree zet zich als stichting al jarenlang in door het coachen van vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. dat gebeurt onder andere met het project De Nieuwe Toekomst. Vrouwenplatform Carree verkoopt het door Artwearness ontworpen T-shirt waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan Orange The World en het project De Nieuwe Toekomst.

Artwearness is een initiatief van Marit Otto, beeldend kunstenaar en artdirector van Artwearnes, en Erik van Scheijndel, zakelijk directeur 19 het Atelier Architecten en Artwearness. Beide wonen en werken in Zwolle. "Onze motivatie om dit thema shirt voor Vrouwenplatform Carree te ontwerpen is dat wij ons helemaal aansluiten bij het statement dat agressie en onderdrukking tegen/ bij vrouwen wereldwijd, de wereld uit geholpen moet worden", vinden ze. "Ons team is voor de helft (onafhankelijke) vrouw, die zich heel erg bewust is van de vrijheid en veiligheid die zij zelf koestert en die vele anderen moeten ontberen. Dus ook Artwearness vindt dat het tijd voor verandering is."

Ze staan per verkocht T-shirt 5 euro af aan Vrouwenplatform Carree. "Zodat zij ook hun goede daden voor kwetsbare vrouwen kunnen voortzetten."

De T-shirts zijn te bestellen via www.vrouwenplatformcarree

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox