Logo peperbus.nl


De SamenLoop voor Hoop is een feest van hoop en leven in Park de Wezenlanden. (foto: Ab Kasper)
De SamenLoop voor Hoop is een feest van hoop en leven in Park de Wezenlanden. (foto: Ab Kasper)

SamenLoop voor Hoop trapt af en zoekt vrijwilligers

Zwolle - De herfst is in volle gang, de winter moet nog komen, maar de organisatie van de SamenLoop voor Hoop heeft de blik al gericht op het voorjaar 2018.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 vindt de vierde editie van de SamenLoop voor Hoop Zwolle plaats. Een evenement waarbij jong en oud in estafettevorm 24 uur over het parcours in Park de Wezenlanden wandelt. Met elkaar zamelen de deelnemers geld in voor het KWF. Geld inzamelen is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is het gevoel van verbinding en saamhorigheid dat dit evenement uitdraagt.

"Iedereen krijgt in zijn omgeving vroeg of laat te maken met kanker. Vrienden, familie, collega's: één op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker", zegt Robert Immink, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop. "Daarom is de betrokkenheid van de mensen zo belangrijk. Samen vieren we een feest van hoop en leven."

De vorige editie van het evenement telde 36 teams die samen ruim 106.000 euro bij elkaar brachten. Tijdens de 24 uur is er rond de wandelestafette van alles te doen, zoals muziek, workshops, braderie en kinderspelen. "Deelnemers die vorige keer hebben meegedaan, weten wat een bijzonder, indrukwekkend weekend de SamenLoop is. We roepen iedereen in Zwolle op om het dit keer zèlf mee te maken. Vorm een team met buurtbewoners, familie, vrienden, sportmaatjes of collega's en doe mee!"

Het hele evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers, met ondersteuning van het KWF. Robert Immink wil graag een oproep doen aan mensen die het leuk vinden om zich in te zetten als vrijwilliger voor de SamenLoop voor Hoop. "Dat kunnen organisatorische taken zijn, bijvoorbeeld de invulling van het amusement gedurende het weekend, of het vinden van sponsoren. Maar ook in deeltaken, bijvoorbeeld teamwerving binnen bedrijven of sportclubs. Ook mensen die zich projectmatig een paar uur in willen zetten zijn welkom."

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via zwolle@samenloopvoorhoop.nl.

Meer berichten

Shopbox