Logo peperbus.nl


René Postma, bassist, producer en schrijver van de liedjes, en zangeres Anne-Linn Beekhof. 16 november presenteren ze hun album in Hedon. (foto: Alie de Vries)
René Postma, bassist, producer en schrijver van de liedjes, en zangeres Anne-Linn Beekhof. 16 november presenteren ze hun album in Hedon. (foto: Alie de Vries)

Albumrelease North Star met Amerikaans tintje

Zwolle - Het is maar net waar je de nadruk op legt. Op het feit dat ze op 16 november voor het eerst samen bij Hedon op het podium staan of op het feit dat ze hun album deels in Nashville opnamen met topmuzikanten. Beide zijn aspecten van het project wat is gestart door René Postma. Zwolle heeft er een nieuwe band bij met de naam North Star.

(door Alie de Vries)

Diezerpoort - "Het idee voor dit project zeven jaar geleden al ontstaan toen Anne-Linn en ik samenwerkten in een ander project" zegt René Postma, bassist, producer en schrijver van de nummers. Samen met zangeres Anne-Linn Beekhof vertelt hij over het proces van idee tot album. Dat is bepaald niet over één nacht ijs gegaan. "Ik schreef een aantal nummers en zocht contact met Roy Mitchell-Cárdenas", zegt René. "Hij is basgitarist van de Amerikaanse band MuteMath, waar ik een groot fan van ben. Roy was in de eerste instantie niet onder de indruk van mijn nummers maar met de aanwijzingen die hij gaf ging ik aan de slag. Toen de nummers goed genoeg waren gingen we naar zijn studio in Nashville, Verenigde Staten."

Hij nam met behulp van muzikanten aldaar delen van nummers op en Anne-Linn kwam later om ze in te zingen. "Ik dacht wel even 'maak ik dit echt mee?' Nashville is een bijzondere stad. Alles ademt daar countrymuziek. Dat zie je al op het vliegveld. En hoewel dat niet onze muziek is, was het wel mooi om het zien. Ook merk je dat de kwaliteit van de muzikanten gewoon heel hoog is. Ik vond het wel een klein beetje intimiderend maar het motiveerde ook om mijn beste beentje voor te zetten", aldus Anne-Linn. De muzikanten die aan het album meewerkten waren niet de minste. Ze werkten met Kanye West en Twenty One Pilots.

De Nashville-nummers vormen de basis van het album. "Ook de liedjes die we na het Nashville-avontuur opnamen werden beter door wat we daar hebben geleerd. De manier van produceren hebben we doorgetrokken. De drumpartijen zijn ingespeeld door het derde groepslid Mathias van Olst", zegt René. Het eindresultaat is een toegankelijk electropop album met de spatzuivere zang van Anne-Linn. "Op dit moment wordt de lp geperst. De foto's zijn gemaakt door Jeroen Keep en passen precies bij de sfeer van de muziek" vertelt René. Gevraagd naar wat het mooiste moment van dit hele proces is zegt Anne Linn " dat moment gaat nog komen. Dat zal het moment zijn dat we de lp voor het eerst in handen hebben. Daar kijk ik enorm naar uit."

Wie de Zwolse band wil zien is welkom op de releaseparty op 16 november in Hedon. De toegang is gratis. Het album zal daar ook voor het eerst te koop zijn. Meer info op www.northstar.band

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox