Logo peperbus.nl


ZwolleDoet: van organisatietalent tot samen rijden op een duofiets

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. In deze rubriek een greep uit het vraag en aanbod.

Vacatures

Sociaal-cultureklevereniging Eureka aan het Assendorperplein zoekt een organisator van leuke activiteiten. Wie het leuk vindt om sociale, culturele en creatieve activiteiten te organiseren is welkom. Eureka is gevestigd in een prachtig pand met een eetcafé, een kroeg en een zolder gevestigd waar allerlei activiteiten georganiseerd kunnen worden. Alle ideeën en activiteiten zijn welkom.

De vrijwilliger moet creativiteit, zelfstandig en communicatief vaardig zijn. Daarnaast moet hij of zij organisatietalent hebben en gedreven zijn. Werktijden zijn in overleg.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'organisator'.

Fietsvrijwilliger

Zorghuis Anna Heerkens heeft een duofiets met trapondersteuning en zoekt vrijwilligers die samen met een bewoner een fietstochtje in de buurt willen maken. De vrijwilliger stuurt en is verantwoordelijk voor de veiligheid in het verkeer.

De vrijwilliger beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houdt de verkeersveiligheid goed in de gaten. Hij of zij wordt gekoppeld aan één of meerdere bewoners.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, 'fietsvrijwilliger'.

Activiteit

Autismecafé

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme en opgericht door ouders, voor ouders. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: ze zien dat je niet de enige zijn, er is begrip voor de situatie, ze kunnen ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen.
Het Autismecafé wordt woensdag 22 november om 19.15 uur gehouden in het Cultuurhuis Stadshagen (Werkerlaan 1). Tijdens deze avond staat het thema 'prikkels' centraal, waarbij de bezoekers dieper ingaan op over- en onderprikkeling.
Kijk voor meer informatie op www.autismecafe.nl/zwolle/ of neem contact op met Mariëtte en Lydia via zwolle@autismecafe.nl.

Heb je een momentje over?
Zou jij iets voor een ander willen betekenen, maar weet je niet precies hoe? ZwolleDoet! denkt graag mee. Kom langs aan de Burgemeester Drijbersingel 11 of bel 038-4225200.

Meer berichten

Shopbox