Logo peperbus.nl


Kerst in Zwolle zoekt voor verschillende taken nog vrijwilligers.(foto: Peter van der Lingen)
Kerst in Zwolle zoekt voor verschillende taken nog vrijwilligers.(foto: Peter van der Lingen)

Kerst in Zwolle zoekt nog 800 paar handjes

Zwolle -  Sinterklaas en zelfs Sint Maarten moeten nog komen, maar de Kerstpakkettenactie KerstZwolle is al druk bezig. Het inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl is geopend. Iedereen die een paar uur sociale minima wil helpen kan zich daar melden.

Er zijn al veel mooie gebaren gemaakt in de aanloop naar de feestdagen. Joop van Ommen liet weten dat hij in alle kerstpakketten een Herbergkrant laat opnemen. De Gift City doet voor het derde jaar op rij een tegoedbon voor een kopje koffie én een kortingsbon in elk pakket. Rits aan de Assendorperstraat zorgt dat er al meer dan 900 mutsen en shawls klaarliggen en dat er nog volop gebreid en gehaakt wordt (meehelpen kan nog steeds en is hard nodig! Kijk voor informatie op www.ritsin.nl). Bijzonder is dat ook de vrouwen van de penitentiaire inrichting in Zwolle meewerken. En verschillende kerken maakten spontaan giften over.

Vorige week ging het inschrijfformulier live. Inschrijven gaat nu eenvoudig via de klussenlijst op www.kerstzwolle.nl.

Er zijn voor verschillende klussen mensen nodig. Op vrijdag 15 december (de hele dag) en op zaterdag 16 december van 8.00 tot 18.00 uur worden bij supermarkten door heel Zwolle boodschappen ingezameld. Daarnaast zijn er mensen nodig voor het ophalen en naar de voedselbank brengen van de boodschappen, het sorteren en natuurlijk het inpakken van alle producten.

KerstZwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar zeker 2.000 feestdozen te maken. Daarvoor zijn zo'n 800 vrijwilligers nodig.

De Boni aan de Deventerstraatweg houdt een boodschappenactie. Op dit moment kunnen klanten sparen voor een gratis boodschappenpakket. Dat is een manier om KerstZwolle te steunen. Zegeltjes zijn welkom bij KerstZwolle. Ze kunnen worden ingeleverd (in een envelopje) aan de Knoppertkamp 23 of aan de Boddemate 14.

Meer informatie op www.kerstzwolle.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox