Logo peperbus.nl


Sinterklaas volgt dit jaar een nieuwe route in Zwolle

Zwolle - Dit jaar volgt Sinterklaas een nieuwe route in de parade door de binnenstad van Zwolle. 

"Sinterklaas wilde graag nog meer van het mooie Zwolle zien, dus dan regelen wij dat", zegt Edwin ter Burg, voorzitter van Stichting Evenementen Zwolle (SEZ). 

Zaterdag 18 november legt Sinterklaas om ongeveer 14.20 uur met zijn boot aan bij het Rodetorenplein. De activiteiten in én om het Rodetorenplein starten al om 14.00 uur. De Sint vertrekt om 15.00 uur vanaf het Rodetorenplein en zal via de Buitenkant, Vispoortenbrug, Thorbeckegracht, Diezenpoortenbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt en Korte Ademhalingssteeg richting het Grote Kerkplein lopen. 

Het Grote Kerkplein is van 14.30 tot 17.30 uur een feestplein met activiteiten en een podiumprogramma. Door mee te doen aan activiteiten als springen, stormbaan lopen, tekenen, jongleren, pakjes gooien en schminken kunnen kinderen een pietendiploma behalen.

Het podiumprogramma zit vol met muziek, dans en leuke verrassingen. Rond 16.00 uur zullen Sinterklaas en pieten aankomen op het Grote Kerkplein om zich bij het feestgedruis te voegen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox