Logo peperbus.nl


Rik Elings.
Rik Elings.

Eric Milton en Rik Elings met aria's en musical in Waanders In de Broeren

Zwolle - Tenor Eric Milton en pianist Rik Elings geven zaterdag 4 november een miniconcert in Waanders In de Broeren. Rik verruilt de piano voor het prachtige Scheuer-orgel en zal Eric begeleiden. Ze zullen aria's van Puccini en verschillende musicalstukken ten gehore brengen.

Het idee van een mini-concert bij Waanders In de Broeren is geboren tijdens een avond oefenen in de Zwolse boekenkerk. Het klikte tussen de twee muzikanten en klonk mede daardoor geweldig. Samen met Ellen Waanders kwamen beide heren tot de conclusie dat deze oefensessie meer verdiende, een optreden tijdens openingstijden van Waanders In de Broeren.


Eric Milton is een stoere tenor met een warme stem. Ooit maakte hij deel uit van het Korps Mariniers, was hij kikvorsman en parachutist, werkte hij bij een arrestatieteam van de politie en had een stuntbedrijf. Hij wist zich te ontwikkelen vanuit een wankele sociaal onveilige basis, studeerde later organisatie- en arbeidspsychologie, coacht nu mensen en traint hen als bokser om mentaal sterker te worden.

Leven en muziek. Eric verbindt beide en verhaalt over het leven in relatie tot de nummers op zijn repertoire. En zo komen liefde, angst, verlies, pijn, boosheid, stress, geluk, groei, licht, hoop en vergeving allemaal voorbij tijdens zijn dynamisch optreden, een muzikale wereldreis.

Eric Milton is ook te zien en horen in Odeon op 12 november met Eric Milton in Concert met het Orkest over de IJssel Hans Groen 


Rik Elings heeft als professioneel componist/arrangeur talloze composities en arrangementen voor gerenommeerde orkesten op zijn naam staan. Tevens is hij als docent verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle. Rik staat ook wel bekend als de buitenpianist.
Met echtgenote Cuun van der Eerden  is Rik eigenaar van Cultuurschip Thor, gelegen in het fraaie centrum van Zwolle


Het duo spelt twee keer: van 15.00 – 15.15 en van 16.00 -16.15 uur
Entree: vrije toegang

Meer berichten

Shopbox