Logo peperbus.nl


DJ Hans Stroeve, Ingeborg Peterson (directeur De Nieuwe Buitensociëteit) en Ray Zijlstra organiseren Soulcity Zwolle. Dat wordt een avond met soul, funk, disco, dance classics, hiphop en R & B op de perfecte dansvloer van theater de Buitensoos. (foto: Eva Posthuma)
DJ Hans Stroeve, Ingeborg Peterson (directeur De Nieuwe Buitensociëteit) en Ray Zijlstra organiseren Soulcity Zwolle. Dat wordt een avond met soul, funk, disco, dance classics, hiphop en R & B op de perfecte dansvloer van theater de Buitensoos. (foto: Eva Posthuma)

Stijlvol Uitgaan: Soulcity van A tot Z

Zwolle - Hou je van stijlvol uitgaan en dansen? Dan is Soulcity Zwolle in de Nieuwe Buitensociëteit dé gelegenheid om weer eens lekker te gaan swingen. Een avond lang je uitleven op soul, funk, disco, dance classics, hiphop en R & B op de perfecte dansvloer van theater de Buitensoos.

(door Carine Vos)

DJ Hans Stroeve kende het concept van Soulcity uit andere steden en vond dat het tijd werd dat Zwolle met dit fenomeen bekend werd. "Het is zo'n mooi feest, dat moet hier ook kunnen aanslaan." Met organisator Ray Zijlstra die in Almelo, Eindhoven en Groningen al een aantal succesvolle edities heeft neergezet, en directeur van de Buitensociëteit Ingeborg Peterson creëren ze voor Zwollenaren een stijlvol avondje uit. Zijlstra: "We hebben naast livemuziek en DJ's uiteraard ook een goede ambiance: een lounge-gebied waarin lekkere snacks verkrijgbaar zijn en heerlijke cocktails. In andere steden zie ik dat mensen dit een leuk concept vinden. Ze kleden zich mooi aan, gaan vaak eerst uit eten in de stad en daarna naar een chic dansfeest."

Wat Soulcity in de andere steden succesvol maakt is volgens Zijlstra het feit dat verschillende generaties elkaar hier ontmoeten. "Je ziet jongere mensen die zich niet meer op hun gemak voelen in de gewone discotheek, maar ook de wat ouderen die graag nog lekker willen swingen. Ze gaan voor gezellig samenzijn, leeftijdsgenoten weer ontmoeten op een plek waar toch ook niet iedereen dezelfde muzieksmaak hoeft te hebben." Peterson voegt toe: "Daarnaast is het gewoon betaalbaar en leuk uitgaan."

Peterson wilde vanuit de Buitensociëteit graag haar medewerking verlenen, omdat zij beseft dat de locatie ideaal is voor een dergelijk feest. "Vlak bij het centrum, vlak bij het station en in een veilige buurt waar mensen na afloop gewoon naar huis kunnen fietsen." De organisatoren willen benadrukken dat dit niet een typisch discodance feestje is met pruiken en glitterbroeken. DJ Hans Stroeve zegt daarover: "We draaien natuurlijk wel de fijnste discoclassics, maar niet over de top. De livebands spelen wel covers, maar geven er absoluut hun eigen draai aan." Op de folders vinden we namen als Gazooth, DJ Hans Stroeve, DJ Jaap Brienen en DJ's DNS en Isaac Blaze.
Het mooie van Soulcity is dat het niet een eenmalig event is. Zijlstra: "Per stad organiseren we er enkele per jaar. Mensen kijken vaak na afloop al direct weer uit naar het volgende avondje uit. En wie nog niet genoeg heeft, kan komen naar ons Latin-feest: La Rosa Salvaje. Eenzelfde idee maar dan voor Latin-lovers."

Soulcity Zwolle is op 18 november tussen 20.00 uur een 02.00 uur. Kaarten via www.soulcitydance.com en kosten 12,50 euro.

Meer berichten

Shopbox