Het Nederlandse team tijdens de sluitingsceremonie van WorldSkills.
Het Nederlandse team tijdens de sluitingsceremonie van WorldSkills.

Julian van Lohuizen uit Wijthem wint Medal of Excellence op WorldSkills

Tijdens WorldSkills, het 'WK voor beroepen', dat van deze week plaatsvond in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten heeft Julian van Lohuizen uit Wijthem de elfde plaats behaald en een Medal of Excellence gewonnen. Die medaile is er voor studenten die een bovengemiddelde prestatie leveren. Hij deed dat tijdens tijdens de wedstrijd Sanitaire- en Verwarmingstechniek.

Julian nam het op tegen tegenstanders uit 27 andere landen. Julian studeert aan het Deltion College en werkt bij Installatiewerk Noord Oost Flevoland.
 
Team Nederland wist een gouden medaille voor Etaleren te behalen. Pien Hoveling (21), komt uit Koog aan de Zaan en studeert bij Nimeto Utrecht.  Acht Nederlanders kregen een medal of excellence omgehangen, voor een bovengemiddelde prestatie. Tijdens deze 44e editie van WorldSkills deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers. Door de wereldwijde groei van de WorldSkills organisatie en het hoge niveau wordt het elke editie lastiger om een plek op het erepodium te bemachtigen.
 
WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Vier dagen lang strijden de beste jonge vakmensen ter wereld voor een felbegeerde plek op het podium. In het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) deden bijna 1.300 deelnemers uit 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio's in 51 beroepen mee. 150.000 bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten en uit de rest van de wereld bezochten het evenement.
 
De deelnemers in Team Nederland hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo'ers. In het schooljaar 2017/2018 doen 57 mbo-scholen mee aan vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 751 opleidingen in 61 wedstrijdrichtingen, zij kunnen zich kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL.
 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden