De band tracey Siklhouette.  "Alle bandleden doen er naast de muziek ander werk bij, maar uiteraard hebben we genoeg dromen om nog veel meer met muziek bezig te zijn. Deze EP is een stap in die richting", zegt  leadzanger Anne van Diggele.
De band tracey Siklhouette. "Alle bandleden doen er naast de muziek ander werk bij, maar uiteraard hebben we genoeg dromen om nog veel meer met muziek bezig te zijn. Deze EP is een stap in die richting", zegt leadzanger Anne van Diggele.

Betrokken liedjes Tracey Silhouette in Hedon

Zwolle - Nadat zij vorig jaar de Hedon Beurs toegewezen kregen, was er voor de band Tracey Silhouette dit jaar de gelegenheid om meer ruimte te maken om mooie liedjes te schrijven en veel samen te spelen. Dat resulteerde in een nieuwe EP: Through Our Bones, die vrijdag 20 oktober in Hedon wordt gepresenteerd.

(door Carine Vos)

Leadzanger Anne van Diggele geeft aan dat de Hedon Beurs voor Tracey Silhouette geresulteerd heeft in een driejarenplan om de toekomst nog meer te richten op de muziek. "Alle bandleden doen er naast de muziek ander werk bij, maar uiteraard hebben we genoeg dromen om nog veel meer met muziek bezig te zijn. Deze EP is een stap in die richting." EP staat overigens voor Extended Play: meer liedjes dan alleen een single, maar minder dan op een heel album.

"De EP heet 'Through Our Bones', oftewel het gaat in de liedjes om thema's die ons persoonlijk - tot op het bot - raken. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor het feit dat we tegenwoordig door alle mobieltjes weinig contact maken, of over het zoeken naar je identiteit", licht Van Diggele de keuze voor de titel van het album toe. "Ook is er een liedje, Child, dat ik voor mijn eigen kinderen heb geschreven. Verder gaan onze songs over je mooier voordoen dan dat je je in werkelijkheid misschien bent, maar ook over mensen die niet ouder willen worden. Het zijn allemaal vrij serieuze onderwerpen, die een maatschappelijk doel dienen."

Toch is de muziek van Tracey Silhouette niet zwaarwichtig. "Wat mij betreft spelen we indie-pop, een beetje alternatieve pop. We hebben rustige nummers, maar zeker ook dansbare pop-nummers. En we hebben absoluut een eigen sound." De vijf vrienden, die ooit in Zwolle begonnen zijn omdat ze het heel gezellig vonden om samen muziek te maken, zijn inmiddels wat verder in hun leven, maar ze komen elke woensdag samen om te oefenen en samen te spelen. "En elke woensdag is er patat van de snackbar om de hoek," grapt van Diggele. "Het is belangrijk voor ons om onze vriendschap op deze manier te kunnen uiten en op een laagdrempelige manier dingen die in de wereld spelen voor het voetlicht te brengen."

De bandnaam Tracey Silhouette is afgeleid van een Amerikaanse vrouw die liefdadigheidswerk deed op Cuba. Van Diggele: "Zij was als een schaduw, een silhouet, onzichtbaar, maar zo belangrijk voor zoveel mensen. Wij geloven dat er overal van die stille helden zijn, die onmisbaar werk verrichten. Dat willen wij graag uitdragen."
De release van Through Our Bones is vrijdag 20 oktober om 20.00 uur in Hedon. Er zijn nog kaarten.

www.traceysilhouette.com

Meer berichten