Logo peperbus.nl


PONG, PONG en nog eens PONG in Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Zwolle - Vierhonderd verschillende PONG-spelletjes zijn er vanaf dinsdag 17 oktober te zien in de PONG-tentoonstelling in het Bonami SpelComputer Museum aan de Westerlaan 51a (oude Postkantoor) in Zwolle.

De PONG TV spellen, uit de privé collectie van verzamelaar Rene Lips. De uitgebreide collectie bestaat uit spelsystemen van 1972 tot 1984 en komen van over de hele wereld. 

PONG is één van de eerste videospellen. Het werkt met batjes (slechts een wit verticaal streepje) aan de linker- en rechterkant van het scherm, de witte stip is het balletje. De bedoeling is het balletje achter het batje van de tegenstander te krijgen, zo kun je een punt scoren. 

Rene Lips verzamelt al twintig jaar PONG-spelcomputers en heeft een indrukwekkende collectie opgebouwd. In de loop der tijd heeft Rene een voorliefde ontwikkeld voor de eerste PONG-systemen, wat heeft geresulteerd in de indrukwekkende collectie die vanaf dinsdag in het spelcomputer museum te bewonderen is. 

Te zien zijn tachtig meter PONG-machines, vanaf de allereerste. "Geweldig om al dit erfgoed bij elkaar te zien staan. Ik vind het een echte eer om dit te mogen tentoonstellen", zegt John Groenewold, oprichter van het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle. 

Het Bonami SpelComputer Museum heeft een enorme collectie computers, spelcomputers, arcadekasten, en flipperkasten, die op chronologische volgorde staan opgesteld, op een totale oppervlakte van 3.000 vierkante. Er kunnen ruim 250 bezoekers gelijktijdig op de verschillende machines spelen, van de eerste PONG systemen tot de nieuwe Nintendo Switch en de SNES Classic Mini.

Het spelcomputer museum is het gehele jaar te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur en is gevestigd aan Westerlaan 51a. De entreeprijs is 14 euro (vanaf 5 jaar), parkeren kan voor de deur en is gratis. 

www.computermuseum.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox