Logo peperbus.nl


ZwolleDoet!: van besturen bij het Rode kruis tot paardenliefhebber

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken. In deze rubriek een greep uit het vraag en aanbod.

Vacatures

Behulpzame paardenliefhebber gezocht

't Hoefijzer zoekt een vrijwilliger die gehandicapten begeleidt bij het paardrijden, meehelpt bij het opstijgen en ondersteunt bij andere voorkomende werkzaamheden op de manege. De vrijwilliger loopt ook tijdens het rijden mee om de ruiter in de gaten te houden.
Ervaring met paarden is niet noodzakelijk, maar affiniteit met de doelgroep is wel gewenst. 't Hoefijzer zoekt vrijwilligers die zich voor langere tijd in willen zetten voor de organisatie, waarbij werktijden in overleg zijn.
Meer informatie op www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'paardenliefhebber'.

Bestuurder vrijwilligersmanagement

Rode Kruis district IJsselland zoekt een bestuurslid. Gezocht wordt een teamspeler die mensen weet te verbinden. Het bestuurslid is ben je verantwoordelijk voor het onderdeel vrijwilligersmanagement en opleidingen. De vrijwilligerstelt een werkplan op voor vrijwilligersmanagement en vertaalt deze naar de praktijk; zorgt voor bijeenkomsten over vrijwilligersmanagement en bezoekt relevante netwerkbijeenkomsten om het Rode Kruis vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Gezocht wordt iemand met passie voor human resources, een verbinder en iemand die anderen weet te enthousiasmeren. Het gaat om ongeveer 8 uur per week.
Meer informatie op www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'vrijwilligersmanagement'.

Activiteit

De brusjesgroep gaat weer van start. De brusjesgroep is bedoeld voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met een beperking zoals Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Ze praten met elkaar over hoe het voor jou is om zo'n broer of zus te hebben, doen leuke dingen samen en kunnen vragen stellen aan andere brusjes of aan de begeleiding. De groep komt in totaal vijf keer bij elkaar en voor de ouders worden er twee ouderavonden georganiseerd.
Cursusdata: woensdag 1, 8, 15, 22 en 29 november, telkens van 15.00 tot 16.30 uur.

Deelname aan de brusjesgroep is kosteloos. Meer informatie en aanmelden via Mindfit, 038-467 5680 of collectievepreventie@mindfit.nl.
Locatie is Mindfit aan de Burgemeester Roelenweg 9.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox