Logo peperbus.nl


Groot Kinderboekenfeest in Stadkamer

Zwolle - De Kinderboekenweek krijgt zondag 15 oktober een griezelig, maar gezellig en feestelijk slot. In Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes wordt van 11.00 tot 14.00 uur het Groot Zwols Kinderboekenfeest gehouden; een feest compleet met theater, muziek, verhalen, speurtocht, reuzendino's, workshops, boekenruilbeurs én gastvoorlezers. Dit allemaal in het thema van de Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'.

Kinderen en hun (groot)ouders zijn van harte welkom in Stadkamer, die deze dag volledig in het teken staat van het thema griezelen. Zo is er de vertelvoorstelling Dobbe en de Draak, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lennaert Roos.
Er zijn illustratie-, schrijf- en kunstworkshops waarin kinderen aan de slag gaan met griezelige verhalen en illustraties. Iedereen kan meezingen met het kinderkoor Sing-a-long, kinderen kunnen knutselen, geschminkt worden, griezelige gerechten maken in de kookstudio van Roald Dahl en meedoen aan een spannende speurtocht door Stadkamer.

De kinderen kunnen ook gezellig tussen de boeken snuffelen. Op de XXL-Kinderboekenruilbeurs mag iedereen zijn of haar boeken van thuis ruilen voor andere exemplaren. Diverse gastvoorlezers voorzien het feest van spannende verhalen. 

Het Groot Zwols Kinderboekenfeest is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar en hun (groot)ouders. Een kaartje kost vijf euro, volwassenen mogen gratis naar binnen.

Op vertoon van je e-ticket van het Groot Zwols Kinderboekenfeest kunnen kinderen diezelfde dag gratis naar museum de Fundatie. Op vertoon van twee e-tickets ontvangen ze één vrijkaartje voor de muzikale theatervoorstelling 'Niet Vergeten!', voor kinderen vanaf 7 jaar in de Zwolse theaters.

Het Groot Zwols Kinderboekenfeest komt tot stand in samenwerking met de Zwolse theaters, Stadkamer, Museum de Fundatie, Poppodium Hedon, Dinoland, Stedelijk Museum Zwolle, Travers Welzijn en Doomijn Kinderopvang.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox