Logo peperbus.nl


Het team van De Kattenkliniek aan de Assendorperstraat. Het team, bestaande uit twee dierenartsen en drie assistenten, is volledig toegewijd aan katten. (foto: Erik Jaap Dijk)
Het team van De Kattenkliniek aan de Assendorperstraat. Het team, bestaande uit twee dierenartsen en drie assistenten, is volledig toegewijd aan katten. (foto: Erik Jaap Dijk)

Minder stress voor poes en baasje in Kattenkliniek

Zwolle - Met je kat naar de dierenarts gaan is lang niet altijd een pretje: eerst de kat in het mandje doen, dan een stukje rijden en dan op je beurt wachten in een wachtkamer met hondengeluiden en geuren. Niet iets waar je een kat een plezier mee doet.

Maar dat kan ook anders. In Zwolle is er sinds een paar weken een dierenarts speciaal voor katten: De Kattenkliniek van Zwolle. Geen honden hier en geen lange wachttijden in de wachtkamer voor je aan de beurt bent. In deze kattenkliniek worden uitsluitend katten behandeld: minder stress voor de kat en zijn of haar baasje.

Bij binnenkomst valt gelijk de huiselijke sfeer op, de prachtige foto's van katten, de stoere eiken balie en de kattenparkeerplekken. Het team, bestaande uit twee dierenartsen en drie assistenten, is volledig toegewijd aan katten.
De twee dierenartsen, Frieke Haffmans en Leonie Olthof, hebben samen meer dan 25 jaar ervaring en zijn geen onbekenden in Zwolle en omgeving. En de assistentes hebben zich toegelegd op kattengedrag en het trimmen van katten.

De kliniek is gevestigd aan de Assendorperstraat en dat is niet toevallig. Er zijn veel katten in de omgeving en de praktijk is makkelijk bereikbaar. Maar inmiddels komen de katten ook vanuit andere delen van Zwolle naar de kattenkliniek.

Naast de twee spreekkamers is er ook een operatiekamer met een aparte voorbereidingsruimte, een ruimte voor behandeling van het gebit, een röntgenkamer, een laboratorium, een opname ruimte en zelfs een logeerruimte. Het is een ziekenhuis in het klein, speciaal voor de kat.

Zwolle loopt voorop met de Kattenkliniek: er zijn er nog maar vijf in heel Nederland, terwijl het animo steeds groter wordt. Katten zijn tenslotte heel anders dan honden en ze hebben andere ziekten en andere behandeling nodig. En niet alle katteneigenaren zijn blij met honden in de buurt.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox