Logo peperbus.nl


Het project 'Beleef de Zorg!' laat de deelnemers eravaren wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een beroep in de zorg bij hen past.
Het project 'Beleef de Zorg!' laat de deelnemers eravaren wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een beroep in de zorg bij hen past.

Inleefsessie om werken in de zorg te ervaren

Zwolle - De zorgsector heeft een groot tekort aan medewerkers. Daarom start in oktober het project 'Beleef de Zorg!' In dit project ervaren de deelnemers wat het betekent om zorgprofessional te zijn en of een zorgberoep bij hen past.

Het is een initiatief van het Zorgtrainingscentrum, WGV Zorg en Welzijn, CNV, Werkbedrijf Regio Zwolle. Samen willen de vier partners mensen in de regio Zwolle enthousiasmeren voor een beroep in de zorg.

"Iedereen met of zonder werk in de regio Zwolle die aan de slag wil in de zorg en leren en werken wil combineren kan meedoen", zegt Ria Blokzijl, projectleider bij het Zorgtrainingscentrum. "Een zorgachtergrond is niet nodig. Ook mensen zonder het juiste diploma kunnen zich aanmelden: als ze over de juiste motivatie, competenties en eigenschappen beschikken leren ze via een opleidingstraject de benodigde kennis en vaardigheden."

Volgens Marie Susan van der Munnik, projectleider van 'Beleef de Zorg!', biedt dit project ook mogelijkheden voor wie al wel in de zorg werkt, maar daarbinnen iets anders wil gaan doen.

Onderdeel van het opleidingstraject is een inleefsessie (rollenspel) in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle, waarbij de deelnemers ontdekken hoe het is om zorg te krijgen. Ze ervaren of hun karakter past bij het beroep van zorgprofessional. Ook maken ze in het Zorgtrainingscentrum kennis met de nieuwste zorgtechnologieën en ICT-toepassingen. Het traject start in oktober en duurt tot najaar 2018. Er is plek voor meer dan 300 deelnemers.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.wgvzorgenwelzijn.nl/beleefdezorg.

Op www.zorgtrainingscentrum.nl is meer informatie te vinden over de inleefsessies van deze maand en zorgtechnologie.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox