Logo peperbus.nl


Tandarts Arman Alojan en zijn vrouw Chantal Eder. Ze openden praktijk Over de Brug in Stadshagen. (foto: Eva Posthuma)
Tandarts Arman Alojan en zijn vrouw Chantal Eder. Ze openden praktijk Over de Brug in Stadshagen. (foto: Eva Posthuma)

Op je gemak naar de tandarts

Zwolle - Voor veel mensen is de tandarts een verplicht nummer. Een zorgverlener die je één keer in de zoveel tijd ziet, waar je verder niet veel mee hebt en voor sommigen zelfs: angst voor hebt. Voor tandarts Arman Alojan en zijn vrouw Chantal Eder redenen genoeg om het over een andere boeg te gooien.

(door Carine Vos)

"Onze nieuwe praktijk in Stadshagen gaat weer terug naar vroeger," aldus Eder. "We zien dat modern en vooruitgang niet altijd even goed werkt. Vandaar dat we nu een kleinschalige praktijk willen." Eder is degene die in praktijk Over de Brug alles draaiende houdt op organisatorisch vlak. "Ik was in het verleden al praktijkmanager, nu kan ik mijn man ondersteunen in zijn eigen praktijk. We vormen samen een team, ondersteund door een preventieassistente."

Tandarts Alojan heeft een aantal jaren ervaring opgedaan in wat grotere praktijken. "Dat is niet wat mijn ambitie is," geeft hij aan. "Ik heb altijd uitgesproken dat ik voor mezelf wilde beginnen en met onze nieuwe praktijk komt die droom uit. Mijn doel is om zorg te bieden aan mensen in de nabije omgeving, die ik persoonlijk ken, die ik op straat en in het winkelcentrum kan herkennen. En bovenal willen we een gezinspraktijk zijn, waar iedereen zich welkom voelt." In eerste instantie richten Eder en Alojan zich dan ook vooral op mensen uit Stadshagen. "Maar iedereen is natuurlijk welkom," voegt Eder toe. " Zelfs onze assistentes komen uit de buurt."

"We willen kwaliteit over kwantiteit, wat betekent dat ik aandacht aan mijn patiënten wil kunnen besteden. Dat is voor hen prettig, maar ook voor mijzelf. Ik wil zelf ook meer plezier beleven aan dit mooie beroep," vertelt Alojan. "Ik kan me dan beter richten op patiënten die angstig zijn en kinderen, zodat ik ze goed op hun gemak kan stellen. Dat is ook mijn specialiteit, naast mijn andere pluspunten zoals implanteren en chirurgische ingrepen."

Alojan is blij met Zwolle als gemeente. "Er heerst hier een ondernemend klimaat, waardoor ik zonder al te veel regeltjes en eisen mezelf kan vestigen. Ik word niet tegengewerkt en kan op die manier mijn aandacht richten op dat wat ik wil. Ik ben niet voor niets ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen. Die kwaliteit wil ik ook echt bieden. Wat ons betreft doen we dat ook nog eens in een huiselijke omgeving en nemen we echt de tijd voor iedereen. Met flexibele openingstijden, want we zijn ook op 1 avond en op zaterdagochtend geopend. Dat is ook uniek."

Tandartspraktijk Over de Brug heeft nog ruimte om nieuwe patiënten aan te nemen. Meer informatie staat op www.tandartsoverdebrug.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox