Logo peperbus.nl


De cover van het boek met de de Uruguayaanse spits Yuri Banhoffer. De foto is gemaakt door Martijn Kleingeerts.
De cover van het boek met de de Uruguayaanse spits Yuri Banhoffer. De foto is gemaakt door Martijn Kleingeerts.
PEC Zwolle

Historie herleeft in 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen'

Zwolle -  De verstopte zwachtels van Rinus Israel, de met geld wapperende zaakwaarnemer van Herman Heskamp, de contractjes van de allereerste Zwolse profs, de mooiste wedstrijd uit het leven van Guyon Fernandez. Het komt allemaal in bod in het boek 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen'.

Auteurs Anton van Gerner, Herman Nijman en Gerjos Weelink tekenden veertig verhalen op van veertig oud-spelers en -trainers van PEC Zwolle. Een bonte mix van jong en oud, Zwollenaren en buitenlanders, clubiconen en bijna vergeten voetballers, uit alle generaties vanaf 1955 - toen PEC betaald voetbal ging spelen - tot nu.

Een deel verscheen eerder in dagblad de Stentor, in de rubriek 'PEC Man'. Maar in het 176 pagina's tellende boek staan ook verhalen die nooit eerder zijn gepubliceerd, zoals over succestrainer Ron Jans en de Uruguayaanse spits Yuri Banhoffer, die onlangs nog in Zwolle was.

Naast de verhalen zijn het de prachtige, historische voetbalfoto's van de fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts die dit boek compleet maken. De volle tribune aan de Vrolijkheid, elftalfoto's uit de jaren zestig, de Bruce Lee-imitatie van Frank Veldwijk, de vreugde van het winnen van de KNVB-beker, het staat er allemaal in.

'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen' verschijnt in november en is te bestellen via www.pecman.nl of
www.gerjos.nl/pecman.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox