Logo peperbus.nl


Geert Broeren schreef een kinderboek. "Ik was één van die velen die altijd roept 'ooit ga ik een boek schrijven.'"(foto: Alie de Vries)
Geert Broeren schreef een kinderboek. "Ik was één van die velen die altijd roept 'ooit ga ik een boek schrijven.'"(foto: Alie de Vries)

Tussen Dolfje Weerwolfje en Harry Potter

Zwolle -  Zwollenaar Geert Broeren heeft zijn eerste boek geschreven met de titel 'Het oog van Orbal'. Een fantasyboek voor kinderen, dat zich afspeelt in de Efteling.

(door Alie de Vries)

"Het is voor kinderen die klaar zijn met Dolfje Weerwolfje maar nog niet toe aan Harry Potter. Het oog van Orbal is het eerste deel van een project dat drie delen gaat omvatten" zegt Broeren. Hoe dat zo is gekomen wil hij de Peperbus wel uit de doeken doen. "Ik was één van die velen die altijd roept 'ooit ga ik een boek schrijven.' Ik ben al 27 jaar bezig met schrijven over van alles en nog wat. Maar echt af kreeg ik niks. Toen ik de eerste paar pagina's van 'Het oog van Orbal' voorlas aan mijn kinderen van 7 en 10 waren ze heel enthousiast. En op mijn aarzelingen zeiden ze 'dan schrijf je het toch af?' Dat was een mooie stimulans. Ik ben gedisciplineerd gaan schrijven. Elke dag."

"Het plot kreeg vorm bij hoofdstuk drie. Het boek gaat over een tweeling van 11 die met hun ouders een paar dagen naar de Efteling gaan. Ze komen in het bezit van een ring waardoor ze meer zien dan gewone mensen. Dat levert allerlei bijzondere en spannende situaties op" "Het boek is zowel geschikt om voor te lezen als om zelf te lezen voor oudere kinderen. De reacties tot nu toe zijn positief.

"Wat ik heel fijn vond was de totale vrijheid die ik had om te schrijven wat ik wilde. Zo hou ik niet zo van stereotypen dus moet in het verhaal de moeder terug omdat ze moet werken en niet de vader. Dat soort dingen erin stoppen dat vind ik leuk. Al gaat het te ver het een boodschap te noemen."

Geert Broeren komt oorspronkelijk uit Coevorden maar woont al sinds 1990 in Zwolle. "Een gezellige stad met alle voorzieningen waar je niet wordt overspoeld door de massa."

In het dagelijks leven is hij docent Engels op het Meander college maar hij is daarnaast altijd met creatieve zaken bezig. Zanger van rock-'n-roll band The Raving Rebels zijn bijvoorbeeld en in het verleden toerde hij met een cabaretprogramma nadat hij samen met een vriend het Deltion cabaretfestival had gewonnen. "De laatste jaren maak ik vooral korte gedichten voor op Instagram maar, zoals gezegd, dat schrijven dat zit er al heel lang in. Ik ben dan ook ontzettend blij dat er nu een boek uitkomt en ik ben al weer bezig met het voorbereiden van het tweede deel. Die Efteling, ja dat vond ik als kind al geweldig. Ik ben een echte sprookjesfanaat."

Dat het boek in de Kinderboekenweek uitkomt is niet helemaal toevallig.

Het boek is vanaf vrijdag 6 oktober te koop op www.boekscout.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox