Logo peperbus.nl


(foto: Sacha de Boer)
(foto: Sacha de Boer)

Interview Jan Siebelink bij Waanders in de Broeren

Zwolle - Schrijver Jan Siebelink is woensdag 11 oktober om 19.30 uur te gast bij Waanders In de Broeren. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'De buurjongen' wordt hij geïnterviewd door journalist en schrijver Joep Boerboom en aansluitend zal hij signeren. Voorafgaand aan het interview zorgt Waanders In de Broeren voor een diner.
 
In de nieuwe roman keert Jan Siebelink terug naar het gezin uit 'Knielen op een bed violen'. De buurjongen is een magnifiek portret van de buurjongen van de familie Sievez, Henk Wielheesen. Een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben. Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. 
Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez. Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt. In 'De buurjongen' lezen we een heel leven, tot aan de dood, in kleine en veelzeggende details. 


Voorafgaand aan de lezing kunnen gasten bij Waanders In de Broeren dineren.
De chef maakt een stoofpotje van wild met een puree van aardappel en pompoen, rodekool en gebakken bospaddenstoelen. 

Aanvang lezing: 19.30 uur Toegang: 7,50 eueo inclusief kopje koffie/thee en drankje. Graag reserveren voor de lezing via info@waandersindebroeren.nl
Diner: 15,50 euro (I.v.m. bestellingen en voorbereiding keuken graag voor zaterdag 7 oktober reserveren via info@waandersindebroeren.nl
 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox