Logo peperbus.nl


Diederik Boer tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen RKC, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. (foto: Henry Dijkman)
Diederik Boer tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen RKC, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. (foto: Henry Dijkman) (Foto: Henry Dijkman)
PEC Zwolle

Diederik komt niet om af te bouwen

Het is alsof de tijd geen vat op hem heeft. Sinds zijn terugkeer onder de Peperbus afgelopen zomer verdedigt de zondag 37 jaar geworden Diederik Boer als vanouds het doel van PEC Zwolle. "Maar ik merk natuurlijk wel dat ik ouder word," bekent de doelman. "Na een wedstrijd voel ik mijn gewrichten echt wel."

(door Erwin Dijk)

Het is daags na de eenvoudige 5-0 bekerzege tegen De Meern, waarin Mickey van der Hart de voorkeur kreeg boven Boer. Vooralsnog is dat eenmalig, want trainer John van 't Schip wil er geen gewoonte van maken om zijn tweede keeper de wedstrijden in het bekertoernooi te gunnen. Met het oog op de staat van het Nederlandse voetbal niet zo vreemd ook, meent Boer. "Je ziet dat steeds meer clubs alweer van die regel zijn afgestapt. Dit seizoen plaatst de kampioen zich slechts voor de voorronde van de Champions League, terwijl de bekerwinnaar meteen verzekerd is van de poulefase in de Europa League en een startpremie van een paar miljoen. De beker is dus misschien wel de belangrijkste prijs van Nederland. Onder meer PEC Zwolle heeft laten zien dat er in het bekertoernooi heel mooie dingen kunnen gebeuren, dus dan moet je zeker in de latere wedstrijden gewoon met je beste elf spelen."

Dat Boer bij die beste elf hoort, werd kort voor het begin van de competitie duidelijk. Alsof er sinds zijn vertrek naar Ajax drie jaar geleden niets veranderd is, verdedigt de Emmeloordse keeper het Zwolse doel. "Ik ben niet terug gekomen om af te bouwen. Ik heb drie jaar op de bank gezeten, maar het is altijd mijn insteek geweest om spelend de deur van mijn carrière achter me dicht te doen. Voorlopig lukt dat, maar ik weet ook wel dat het anders kan worden als ik straks vier keer op rij onder een bal door ga."

De keuze voor Boer ging ten koste van Van der Hart, die vorig jaar nog de eerste man onder de lat was. Van scheve gezichten is volgens Boer echter geenszins sprake. "Onze relatie is prima. Natuurlijk snap ik dat hij teleurgesteld was. Ik heb het zelf vorig jaar ook meegemaakt toen Jasper Cillessen vertrok bij Ajax

niet Boer, maar de Kameroener André Onana werd eerste keeper, red.

. Toen baalde ik ook, maar uiteindelijk moet je de knop toch weer omzetten."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox