Annemarie Stallinga van Lust for Life en Germaine Hooi van G-Dynamics geven samen de training 'Out of the Boks'. Dat zijn coachingssessies waarbij ook wordt gebokst. "Het gaat over grenzen, vertrouwen, ruimte innemen, veiligheid en op je doel af gaan." (foto: Frans Paalman)
Annemarie Stallinga van Lust for Life en Germaine Hooi van G-Dynamics geven samen de training 'Out of the Boks'. Dat zijn coachingssessies waarbij ook wordt gebokst. "Het gaat over grenzen, vertrouwen, ruimte innemen, veiligheid en op je doel af gaan." (foto: Frans Paalman)

Boksend op zoek naar verdieping

Zwolle - Naar binnen gekeerd met jezelf aan de slag, maar ook klappen uitdelen. Het kan bij therapeut Annemarie Stallinga. In haar werkplaats voor innerlijke groei Lust for Life in de oude Schelleschool start ze in oktober de workshop Out of the Boks. Boksen is daar metafoor voor het dagelijks leven. "Het is bedoeld voor mensen die verdieping in hun leven zoeken maar het lastig vinden om aan te schuiven bij een chakracursus."

(door Joop de Haan)

Out of the Boks is maar een van de niet alledaagse cursussen van Annemarie, die een achtergrond in de evenementenwereld heeft. Op het programma staan nog workshops met een theesommelier, theatermaakster en grafisch vormgeefster. "Mensen die ik begeleid zeggen dat ze even met zichzelf aan de slag gaan. Maar hier gaan ze ook echt aan het werk in mijn werkplaats. Ik heb hier in mijn eentje een plek, maar het is goed om er meerdere ambachten bij te betrekken."

Daarbij staat zelfontplooiing voorop. "Veel mensen denken toch al dat ik zweverige dingen doe met reiki en bewustzijn. Dat kun je vinden, maar door deze activiteiten wordt het leuk en toegankelijk. Terwijl we wèl ingewikkelde dingen doen. Het gaat over bewustwordingsprocessen. Dat je dingen kunt verklaren, dat je snapt waar dingen vandaan komen. Dààr gaan we mee aan de slag. Dat kan ook confronterend zijn, dat randje zoeken we altijd op."

Out of the Boks wordt georganiseerd met Germaine Hooi van G-Dynamics, de trainer van Annemarie. "Kickboksen is mijn uitlaatklep, ik sla nooit een week over. Germaine en ik hebben een klik en besloten samen iets te doen. Want boksen is therapeutisch voor mannen èn vrouwen. Vooral mensen die sensitief zijn, kroppen veel op. Maar het moet er wel uit. Dat kan bij boksen. Het is confronterend want je krijgt veel gespiegeld terug. Misschien wel meer dan in een gewone coachingssessie omdat je het ook fysiek voelt. Dat doen we op een veilige manier, het is niet zo dat je iemand neerhoekt. Maar je voelt wel waar jou ruimte en grens liggen. Je zult letterlijk en figuurlijk geraakt worden. En je zult anderen raken. Maar dat durf je dan ook."

Tijdens de workshop wordt er in het fysieke deel echt gebokst. "Later doen we oefeningen om te kijken wat er met je gebeurt. Het gaat over grenzen, vertrouwen, ruimte innemen, veiligheid en op je doel af gaan. Daarna gaan we reflecterend bezig. We sluiten af met een kopje thee. En je doet het in een vaste club die zes keer bij elkaar komt, ook om veiligheid te creëren."

En dat moet allemaal niet te zwaar worden opgevat. "Mijn praktijk heet niet voor niets Lust for Life."

lustforlife-zwolle.nl

Meer berichten

Shopbox