Oproepen ZwolleDoet!: van helpen bij Engelse les tot voorlezen

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl het aanbod van vrijwilligers en de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

In deze wekelijkse rubriek een greep uit vraag en aanbod.

Stadkamer zoekt een coördinator voor de VoorleesExpress. Deze begeleidt rond de vijf voorlezers en gezinnen gedurende één voorleesseizoen. Andere taken zijn het begeleiden van voorlezersbijeenkomsten, het afleggen van gezinsbezoeken, het schrijven van verslagen en regelmatig communiceren met de projectleiding. Gemiddelde ureninzet is tachtig uur per voorleesseizoen. De meeste activiteiten vinden 's avonds plaats en drukkere perioden worden afgewisseld met rustigere periodes. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vrijwilligersbank, trefwoorden 'coördinator VoorleesExpress'.

De Koningin Emmaschool zoekt een vrijwilliger die meehelpt bij allerlei zaken op onze basisscholen. Denk aan het ontvangen van mensen en goederen, het op orde houden van voorraad en magazijnen, lichte onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, soms lichte schoonmaakwerkzaamheden, soms koffie verzorgen, het op orde houden van de schoolpleinen en offsetwerkzaamheden. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'extra handen'.

Focus zoekt een zelfstandige werkende kok voor het eetcafé op de locatie Zerboltstraat op donderdagavond. Er worden driegangendiners geserveerd voor mensen die een tafel gereserveerd hebben.De kok stuurt de keukenmedewerkers aan en bereid samen met hen driegangendiners uit verse ingrediënten. Met de coördinator van het project wordt afgestemd wat er op het menu komt. Na de maaltijd wordt met het team de keuken opgeruimd. Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'zelfstandig werkende kok'.

De Internationale SchakelKlas zoekt een vrijwilliger Engels die met de docent in de klas werkt of werkt met een klein groepje leerlingen. De niveaus in de klas zijn erg verschillend. Meer informatie: www.zwolledoet.nl/vacaturebank, trefwoord 'hulp bij Engelse les'.

ZwolleDoet!

Burgemeester Drijbersingel 11

038 – 422 52 00

info@zwolledoet.nl

www.zwolledoet.nl

Joop de Haan
Meer berichten