Logo peperbus.nl


THOR Zwolle succesvol bij start Nationale competitie Survivalrun

Het survivalrunseizoen is weer begonnen, en hoe. In het Limburgse Gennep moesten de atleten een zeer gevarieerd parcours met 42 hindernissen overwinnen. De competitie kent dit seizoen nóg  meer potentiële winnaars dan vorig seizoen. Desondanks liet THOR Zwolle zich flink gelden door met vier atleten bij de top 10 van Nederland van de Korte Survival Run (KSR) te finishen. Bij de categorie 40+ ging zelfs de overwinining  naar trainer en atleet Eric van den Ham. 

Na alle regen begon de dag met een prachtig zonnetje. Deze nam echter niet de drassigheid van het parcours weg want deze bestond uit modder, kuilen, boomstronken en heuvels. De 42 hindernissen golden niet als de zwaarste van de competitie maar kende het laatste deel toch wel enkele krachtinspanningen kort achter elkaar. De atleten van de KSR gingen traditioneel keihard van start waarbij THOR liet zien klaar te zijn voor een harde wedstrijd.

Het start- en finishterrein kende een klein festivalgehalte en samen met het afwachten op de definitieve uitslag leverde dit veel atleten en belangstellenden op bij de prijsuitreiking. Jeroen Bolks en Jurrian van Dam stonden tot kort voor deze prijsuireiking nog op een podiumplaats maar vanuit de laatste startgroep verrastte Floris Dinkelman uit Wesepe met een tijd van 50min en 42sec iedereen en greep hiermee de overwinning en verdreef daarbij de Thorianen van het podium. In totaal wisten echter wel vier Thorianen zich bij de top 10 te plaatsen d.m.v.  Jurrian van Dam (4e), Jeroen Bolks (6e), Eric van den Ham (7e) en Job Wille (8e). 

Naast deze topklasseringen boekten diverse Thorianen persoonlijk verbeterde resultaten, mede ingegeven door steeds slimmere trainingsmethoden waarbij THOR Zwolle inmiddels een samenwerking uitprobeert met AV PEC en CrossFit Rewind. 
Op naar de rest van het seizoen. Zaterdag 16 september wedstrijd KSR in Bakkeveen en  zondag 17 september de Middenlange Survival Run (MSR) en Lange Survival Run (LSR) in Udenhout.
 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox