Logo peperbus.nl


Wilma Wilbrink bij de IJssel.Tot en met 24 september kunnen bezoekers haar educatieve kunstproject bekijken in het provinciehuis aan de Luttenbergstraat.
Wilma Wilbrink bij de IJssel.Tot en met 24 september kunnen bezoekers haar educatieve kunstproject bekijken in het provinciehuis aan de Luttenbergstraat.

Laatste activiteit van de IJsselbiënnale in Zwolle

Nog ruim drie weken en dan is de eerste IJsselbiënnale voorbij. Het kunstevenement langs de IJssel heeft tot nu toe tegen de 50.000 bezoekers getrokken.

Zwolle - Met ruimte voor internationale kunstenaars uit de internationale kunstroute, maar ook voor lokale initiatieven van onder meer het kunstenaarsduo Schaap&Hajee. Het kunstenaarsduo trok de afgelopen weken veel bezoekers met hun kunstproject Migratie van Wolven en Edelherten bij het pontje Hattem/Zwolle.

Tot en met 24 september kunnen bezoekers nog genieten van het educatieve kunstproject van Wilma Wilbrink in het provinciehuis aan de Luttenbergstraat.

In dit educatieve project hebben kinderen van tien basisscholen in Zwolle kennis gemaakt met rivierklei afgelopen schooljaar. De Kinderen hebben 250 miniwereldjes van klei gemaakt waarin zij hun zorgen en oplossingen rondom klimaatsverandering verbeelden. De miniwereldjes vol gedachten en ideeën vormen samen met het eigen werk van Wilma Wilberink een grote en unieke installatie die te zien is in het provinciehuis in Zwolle.

Projectleider Guido de Vries: "Het lokale activiteitenprogramma is erg belangrijk voor het succes van de IJsselbiënnale, we zien in ons onderzoek dat een kwart van het aantal bezoekers ook de het activiteitenprogramma bezocht. Het hoge bezoekersaantal bewijst de betrokkenheid van de regio bij het evenement. Door kunst als onderlegger te gebruiken, geven we met de IJsselbiënnale de IJsselvallei iets om trots op te zijn. Een uithangbord waarmee de regio zich sterker kan profileren."

Met de internationale kunstroute van Doesburg tot Zwolle koppelt de IJsselbiënnale al het moois van de rivier aan elkaar. Historische Hanzesteden, slingerende dijken en idyllische uitzichten over het landschap werken samen met de moderne werken.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox