Logo peperbus.nl


BEMOG projectontwikkeling stelt het duurzame Flevogebouw open. (foto: BEMOG)
BEMOG projectontwikkeling stelt het duurzame Flevogebouw open. (foto: BEMOG)

'Boeren, burgers, buitenlui' op Open Monumentendag

Het thema van de Open Monumentendag die zaterdag 9 september wordt gehouden is 'Boeren, burgers, buitenlui'. Het programma en het Monumentenmagazine zijn die dag onder andere verkrijgbaar bij de informatiestand van Open Monumentendag voor de Grote Kerk. De stand is een ontwerp van leerlingen van het Cibap.

Zwolle - Nieuw dit jaar is dat het programma ook digitaal op de smartphone te vinden is. Niet door eerst een app te downloaden maar heel gemakkelijk via de site: https://openmonumentendag.zwolle.nl (dus zonder www).
Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2017 openen vijftig ruim veertig monumenten in Zwolle hun deuren. Dit jaar is de oudste boerderij van Salland aan de Veldweg 1-2 in Windesheim voor het eerst te bezichtigen.
Ook het gerenoveerde kantoorgebouw van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes is te bekijken. Zij mogen dit jaar de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen in ontvangst nemen. Eveneens een bijzondere en eenmalige openstelling is het Flevogebouw aan de Menno van Coehoorsingel 16. Bekijk meer alle deelnemende Zwolse monumenten via: www.zwolle.nl/openmonumentendag.
Open Monumentendag is niet alleen een dag om Zwolse monumenten te bekijken, er zijn ook diverse bijzondere activiteiten.
Zo is er een speciale 'Open Monumentendag fietsroute'.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox