Logo peperbus.nl


Provincie Overijssel pakt uit met festival

Zwolle - In en rond het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat wordt zaterdag 9 september vindt voor de eerste keer het Provincie Festival gehouden. De provincie Overijssel wil daarmee haar inwoners op een interactieve manier laten zien wat de provincie allemaal doet en wat haar rol is binnen de democratie. Er zijn activiteiten en optredens voor jong en oud.

"Democratie is een groot goed, het is niet vanzelfsprekend", zegt Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten. "Tijdens het Provincie Festival willen wij iedereen kennis laten maken met de democratie in al haar facetten. Hoe kun je invloed uitoefenen en je stem laten horen, hoe worden besluiten genomen en wie zijn mijn volksvertegenwoordigers? Tijdens het Provincie Festival geven we op al deze vragen antwoord."

Naast het inhoudelijke programma is er ook veel te zien, te doen en te horen. Buiten het provinciehuis zijn er optredens van artiesten zoals Bertolf, Monkey Jam en Lisa Nora en Jeangu Macrooy, winnaar van de popprijs Overijssel. Daarnaast kan er meegereden worden met de Overijsselse weginspecteurs en is er een OverHeerlijk kookwedstrijd en streekmarkt.

Een kleine greep uit het bomvolle programma: rondleiding provinciehuis, workshop debatteren, natuur-fietsroute, pop-up museum De Fundatie Fusions, Thorbecke café en politiek café (ga in gesprek met Statenleden), demonstratie incident management (met hulpverleningsvoertuigen), virtual reality omgevingslab, kantelsimulator (met de auto op de kop), democratische stadswandeling (in het kader van Open Monumentendag). Voor iedereen is er gratis koffie, thee en iets lekkers erbij.

Ook voor kinderen is er van alles te doen op het Provincie Festival. Zij kunnen zich helemaal uitleven op springkussens. Eentje in de vorm van een stoere auto en eentje in de vorm van een boot. Verder kunnen kinderen komen luisteren naar het Leerorkest Salland en meedoen met het watersluizenspel. Voor de speurneuzen zijn er speurtochten door het provinciehuis en door het Wezenlandenpark. Er is nog veel meer te beleven voor de kids en de inwendige mens wordt niet vergeten: een ijscogoochelaar deelt ijsjes uit en er zijn gratis patatjes en poffertjes.

Het Provincie Festival vindt plaats in het kader van de Dag van de Democratie. Elk jaar wordt in Nederland in september de Dag van de Democratie gehouden. Kijk voor andere deelnemers en meer informatie op www.prodemos.nl.

Het Provincie Festival is op zaterdag 9 september van 10.00 tot 16.00 uur in het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle en in het Wezenlandenpark achter het provinciehuis. De toegang is gratis.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox