Logo peperbus.nl


Corine den Hollander en Jeanette de Graaf voor de ingang van IntermeZzo. Op het parkeerterrein naast het nazorgcentrum wordt zaterdag 16 september een familie- en verwendag gehouden. (foto: Eva Posthuma)
Corine den Hollander en Jeanette de Graaf voor de ingang van IntermeZzo. Op het parkeerterrein naast het nazorgcentrum wordt zaterdag 16 september een familie- en verwendag gehouden. (foto: Eva Posthuma)

De zinnen verzetten op familiedag van IntermeZZo

Zwolle - Omdat kanker invloed heeft op het leven van alle gezinsleden van een patiënt, houdt nazorgcentrum IntermeZZo zaterdag 16 september een familie- en verwendag. "Want kanker heb je niet alleen", zegt Corine den Hollander, manager van IntermeZZo. "Dat is niet voor niets een slogan van KWF. De ziekte raakt ook de omgeving van de patiënt."

(door Joop de Haan)

"De Familiedag is al jaren een droom van ons", zegt Den Hollander. "Het Is er alleen nooit van gekomen. We doen al veel en een familiedag organiseren zonder geld is niet reëel."

Maar met hulp van Rotaract Club Zwolle kan de dag wèl worden opgetuigd. De serviceclub van jonge, ambitieuze mensen kiest elk jaar een maatschappelijk doel om te steunen. "We hebben sinds 2011 elk jaar een actie met champagne", zegt Jeanette de Graaf, voorzitter van Rotaract. "Op eigen kosten gaan we naar Reims. Daar kopen we champagne, die we verkopen in ons netwerk. De opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat IntermeZZo."

Na overleg kwamen Den Hollander en De Graaf uit op de familiedag. "Want we willen een concreet evenement steunen, het geld moet niet op de grote hoop komen. We helpen tijdens de familiedag ook met de organisatie."

Op het parkeerterrein naast IntermeZZo wordt een festival-achtige setting neergezet met tenten en kramen. "Voor de lunch wordt gezorgd, er komt een goochelaar, er zijn masseurs, een clown, de brandweer komt iets spannends doen, kinderen worden geschminkt en kunne ncupcakes versieren", zegt Den Hollander. "Bezoekers hoeven niet per se met familie te komen. Het gaat om de mensen die je tot steun zijn in je periode van ziekzijn. En je mag ook alleen komen en meegenieten van sfeer en gezelligheid."

De dag krijgt een positieve sfeer. Den Hollander: "Er is een periode van verdriet en rouw en zorg. Maar het is ook belangrijk om er even uit te stappen en weer speldenprikjes van vreugde te krijgen. Als je dat met familie kunt doen, is dat waardevol. Even de zinnen verzetten."

Voor een goede organisatie is het nodig dat belangstellenden zich zo snel mogelijk aanmelden. Aanmelden kan op werkdagen telefonisch via 038 - 4246088 of via info@intermezzo-zwolle.nl Er wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Familiedag op 16 september duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over Rotaract staat op www.rotaractzwolle.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox