Logo peperbus.nl


Column

Zwolse Erupties - Niets gebeurd

Terug van vakantie. Een standaard vraag is dan onherroepelijk of er in de tussentijd nog iets is gebeurd. 'Neen, in ieder geval niets bijzonders' is dan meestal het antwoord.


Dit jaar is het wat dat betreft niet anders en eigenlijk wist je dat ook al wel. Via de sociale media blijf je immers van de meeste gebeurtenissen wel op de hoogte. Daardoor is het mij in de afgelopen weken niet ontgaan dat ijssalon Salute het lekkerste ijs in Nederland verkoopt. Voor mij persoonlijk niets nieuws onder de zon, want lange tijd zo'n winkel bij je om de hoek geeft je veel kansen om het zelf uit te vinden. De Oost Europese lange rijen waren een andere indicatie dat hier aan de kop van de Diezerpromenade iets bijzonders werd gepresteerd. Nu dus ook de landelijke bevestiging; hulde voor Salute.

Ook schijnt er een dartstoernooi naar Zwolle te komen, de Kerstman komt straks in december hoogstpersoonlijk langs en, om het ook over realistische figuren te hebben, blijft onze burgemeester nog wat langer om voor stabiliteit te zorgen als de verwachte revolutie na de verkiezingen in maart gaat uitbreken. Neen, echt bijzondere dingen zijn er in mijn vakantie niet gebeurd!

Toch wil ik graag twee opvallende, onverwachte en bijzondere zaken noemen. In de eerste plaats natuurlijk dat onze wethouder Nelleke Vedelaar de strijd aangaat om landelijk voorzitter van de PvdA te worden. Er zijn natuurlijk cynici die zeggen dat dit een actie is uit puur eigenbelang. Na de verkiezingen zal de PvdA in Zwolle wellicht niet meer gaan deelnemen aan de collegevorming en moet Nelleke op zoek naar een andere baan. Ik persoonlijk zie het toch iets anders. Ik vind het van moed getuigen om een partij in verval er weer bovenop te willen helpen. Je nek uitsteken is iets on-Nederlands en alle criticasters staan onmiddellijk met hun snoeimessen aan de kant. Ik hoop dat Nelleke het redt en wens haar heel veel sterkte.

Een tweede opvallende actie vind ik het 'deelauto-project' van de RABO IJsseldelta. Zakelijke auto's staan 22 uur per dag aan de kant en daarom wil de bank hun (elektrische) auto's gaan delen met hun buren van het appartementencomplex HSK-20. Omdat dit complex niet beschikt over parkeerplaatsen wordt op deze manier ook nog een tweede probleem opgelost. Het RABO motto 'een aandeel in elkaar' wordt zo heel praktisch ingevuld en het duurzame initiatief verdient alle lof en navolging.

Weer terug en neen, echt bijzondere dingen zijn er in de tussentijd niet gebeurd.

Frits Smit

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox