Logo peperbus.nl


Het geld dat wordt opgehaald met de Trailrun is bestemd voor Het opgehaalde geld is voor de stichting Red Horse Company.
Het geld dat wordt opgehaald met de Trailrun is bestemd voor Het opgehaalde geld is voor de stichting Red Horse Company.

Derde editie Trailrun start vanuit feesttent Wijthmen

Door de wilde natuur van Wijthmen hardlopen. Over natuurlijke hindernissen, obstakels en zandpaadjes. Op zondag 3 september 2017 mogen hardlopers zich weer uitleven vanaf 11.30 uur in de Wijthmense natuur met de derde editie van de RedHorse-Trailrun. 

(door Koen Lipman)

Een korte terugblik naar de editie van vorig jaar krijgen we van de voorzitter van de Red Horse Company. "Vorig jaar was een erg geslaagde editie", vertelt Bart Reuvekamp, "We hadden 109 aanmeldingen van ervaren hardlopers uit alle windstreken. In de tweede editie hadden we rond de 80 aanmeldingen, dus dat zijn er 30 meer dan vorig jaar." Er wordt natuurlijk gehoopt op nog meer aanmeldingen deze keer.

De trailrun leidt door de natuur van Wijthmen. "Drassige velden, ruiterpaden, schuren en waterpartijen zijn geen uitzondering. Dit maakt de loop uniek. Dit jaar zijn er wederom drie rondes, waarbij zelf de keuze gemaakt kan worden hoeveel rondes je wilt rennen. Nieuw dit jaar is dat de Trailrun is geïntegreerd in het Grassparty feestweekend van Wijthmen. Daarom is de start en finish van deze hardloopwedstrijd in de feesttent aan de Heinoseweg." 

Op 1,2 en 3 September is de 30e editie van het Grassparty feestweekend in Wijthmen. In dit weekend is er weer vermaak voor jong en oud. Op vrijdagmiddag zijn er kinderspelen en 's avonds is er een quiz waar de straten van Herfte en Wijthmen het tegen elkaar opnemen. De avond wordt afgesloten met een band in samenwerking met DJ Kappa. Op zaterdag zijn er motor- en trekkertoertochten en een beachvolleybaltoernooi en 's avonds spelen The Guilty Six en DJ Kappa fijne muziek in de feesttent. Op zondag is het moment voor de hardloper om de RedHorse-Trailrun af te leggen door de prachtige natuur van Wijthmen. Daarnaast kan er ook gefietst worden door de natuur. Op zondagmiddag een playbackshow en de band Straight on Stage zal het weekend afsluiten. 

Het opgehaalde geld is voor de stichting Red Horse Company. Deze organisatie zorgt ervoor dat de armste mensen in de Filipijnen een nieuw huis krijgen. Er wordt samengewerkt met een lokale hulporganisatie, maar ook de lokale bevolking wordt aan het werk gezet om zo hun steentje bij te dragen en wat geld te verdienen. "We zijn zo'n drie weken op de Filipijnen. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een huis", vertelt Reuvekamp, "De mensen moeten eerst 400 uur meegewerkt hebben met het bouwen van huizen. Wij huren lokale timmerlui in om ons te ondersteunen zodat deze ook wat geld verdienen. Na drie weken dragen we het aan hen over en maken hun het af. Wij proberen door middel van onze hulp hen een mooie toekomst te geven." 


Er zijn twee afstanden voor de deelnemers: de vijf en de tien kilometer. Inschrijven kan via: www.mijninschrijving.nl. Parkeergelegenheid is aanwezig aan de Heinoseweg. Kosten zijn €10,- pp (kinderen €5,-) en de loop is toegankelijk voor iedereen. Voor informatie over de stichting: www.redhorsecompany.nl 


 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox