Logo peperbus.nl


Festival 'Gainsbourg' op Nieuwe Markt

Hans Stroeve en Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik zijn gegrepen door de biografie en de verfilming van het leven van Serge Gainsbourg. Samen met de Vrienden van de Nieuwe Markt houden ze daarom de tweede editie van pop-up festival 'Gainsbourg'. Dat gebeurt zondag 3 september vanaf 15.00 uur.

Met het evenement dat grotendeels om (de muziek van) Serge Gainsbourg en om liefde zal draaien, willen Stroeve en Van Doornik een romantische ambiance neerzetten die doet denken aan Franse/Parijse pleintjes en straten. Dat alles met vooral veel Franse chansons die als achtergrondmuziek vanaf vinyl en cd worden gedraaid. De muziek zal dan worden verzorgd door Hans Stroeve en Jaap Brienen. Nachtburgemeester Van Doornik zal zijn artistieke kunsten vertonen met portret- en karikatuurtekeningen.

Franse chansons combineren uitstekend met een goed glas wijn en Franse kazen. Ook daar is aan gedacht, want wijnkoper Henri Bloem en smaakspecialist Harry Schonewille zijn aanwezig op de Nieuwe Markt met hun eigen stand.
'Gainsbourg' vindt plaats op de laatste dag van het Stadsfestival, op 3 september vanaf 15.00 uur. Zo rond het einde van de middag als de programmering van het Stadsfestival is afgelopen, wordt de Nieuwe Markt een Frans plein.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox