Logo peperbus.nl


Stef Smits uit Zwolle strijdt mee in 'Designroom' op SBS6

Vanaf vanavond is wekelijks te zien hoe zes interieurdesigners in het nieuwe televisieprogramma Designdroom de strijd met elkaar aan gaan om de titel 'Beste interieurdesigner van Nederland'. Stef Smits uit Zwolle is een van de zes kandidaten in het SBS6-programma dat wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom. Het programma is een afvalrace van IKEA, SBS en Talpa

De kandidaten moeten met behulp van het IKEA-assortiment de mooiste en meest praktische oplossingen ontwerpen én uitvoeren. 

Stef Smits (26) is nu nog visual merchandiser bij een groot computermerk, maar hij heeft grootse dromen. Als het aan hem ligt is zijn bedrijf Studio Stef binnen vijf jaar uitgegroeid tot een waar imperium. Volgens Stef stel je je als designer in dienst van je opdrachtgever. Dat betekent dat hij zich in het interieurvak beweegt als een kameleon. Zijn signatuur? Groots en veel! En dat zie je terug in contrasterende vormen en materialen. Stef woont samen met zijn vlam Arjan in Zwolle.


In het tv-programma trekt Jeroen van der Boom wekelijks het land in, op zoek naar het verhaal achter de ontwerpopdracht: het woonprobleem. Echte verhalen over veranderende leefsituaties vormen de inspiratie. 

Voor elke aflevering geldt dat in slechts 36 uur de oplossing en het ontwerp moet staan 'als een huis': van de eerste schets tot de daadwerkelijke uitvoering. Het resultaat wordt beoordeeld door de vakjury, bestaande uit woonstylist, journalist en trendwatcher Monique van der Reijden en Interior Designer van IKEA, Kim Wolthof. Zij kiezen wie er afvalt en wie zich uiteindelijk de 'Beste interieurdesigner van Nederland' mag noemen en er vandoor gaat met 10.000 euro. 

Designdroom is vanaf vanavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.
 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox