Logo peperbus.nl


'V For Vendetta hiphop crew' van DIFF Dance Centre bij de top 10 van WK

Dansgroep 'V For Vendetta hiphop crew' van DIFF Dance Centre uit Zwolle is in de top 10 geëindigd van de wereldkampioenschappen in Glasgow, Schotland. DIFF Dance Centre houdt zondag 3 september een open dag. 

De wereldkampioenschappen werden georganiseerd door de internationale dansbond United Dance Organisation (UDO).

V For Vendetta crew (leeftijdscategorie 18+) heeft door succesvolle voorrondes in Nederland een plekje weten te bemachtigen in de Top 5 van Nederland en zich daarmee direct weten te plaatsen voor het WK 2017 in Glasgow.  Op zich al een topprestatie, omdat het team pas sinds september vorig jaar traint met hun nieuwe trainer Geronimo Tehupuring én voor het eerste jaar bij deze dansbond meededen.

De negen vrouwelijke dansers van de crew dansen al wat langer bij DIFF Dance Centre, sommigen zelfs al vanaf hun kinderjaren, maar ook nog niet in deze samenstelling.  

Donderdag vlogen zij naar Schotland. Vanaf vrijdag waren de voorrondes, waarin zij enorm goed hebben gepresteerd, in de felbegeerde 'top 10' belandden en op zondag de finale mochten dansen. De top 7 hebben zij helaas net niet behaald. 
"Maar we zijn niet minder trots, dan wanneer ze eerste waren geworden", zeggen Claudia de Rijter en Ria van Diffelen. "De meiden en trainer Geronimo hebben het hele seizoen hard gewerkt vol passie en enthousiasme." 

De meiden zijn zelf ook super trots op hun prestaties en hebben genoten van dit internationale avontuur. "Even bijkomen en vanaf volgende week start het nieuwe dansseizoen en gaan we weer vrolijk verder; op naar het EK en WK van 2018, maar dan met meer van onze teams." 

De reis naar het WK is volledig bekostigd door sponsoren. Waaronder een aantal Zwolse ondernemers die het dansteam graag wilde steunen. Ook heeft het team en de dansschool meerdere evenementen en acties georganiseerd om geld op te halen voor dit avontuur. 

DIFF Dance Centre houdt zondag 3 september een open dag aan de Middelweg 400. Tijdens deze Open Dag kunnen er verschillende (gratis) dansworkshops gevolgd worden. 
Meer informatie: www.diffdancecentre.nl 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox