Logo peperbus.nl


Zwolse gaat 36 uur niet eten voor voedselschaarste in Kenia

Margreeth Drost uit Zwolle gaat 36 uur niet eten om aandacht te vragen voor voedselschaarste in Kenia en het werk van de Stichting Kisiwa. Deze stichting helpt kinderen in Kenia om uit armoede te komen en voorziet hen van maaltijden.  

De Zwolse zal van woensdag 16 augustus, 20.00 uur tot vrijdag 8.00 uur alleen water en thee drinken om zo te ervaren wat het is om honger te hebben.

"De voedselprijzen in Kenia zijn met maar liefst 72 procent gestegen", zegt Margreeth Drost, die oud-bestuurslid is van Stichting Kisiwa.

Margreeth over haar actie: "El Niño, een sterke opwarming van het zeewater rond de evenaar, bracht in 2015 veel droogte in oost Afrika. El Nino is inmiddels al weer twee jaar geleden, maar de impact is ook vandaag nog steeds groot. Ook viel er in het regenseizoen maar weinig regen. Deze droogte leidt tot voedselschaarste waardoor de voedselprijzen in de regio met 70 procent zijn gestegen. Dat betekent: meer kosten per maaltijd voor de Stichting en ook meer kinderen die gebruikmaken van het programma."

Er is daarom meer geld nodig. "In het verleden was ik betrokken bij de oprichting van Stichting Kisiwa en ik heb jaren in het bestuur gezeten. Vandaar dat het werk van de stichting en het lot van de kinderen mij aan het hart gaat.  Ik moet er niet aan denken dat er op den duur minder kinderen geholpen kunnen worden. Daarom actie."


Ze bedacht uiteindelijk een sponsoractie en gaat 36 uur alleen water en the drinken. "Het gaat om voedselschaarste, dus vond ik het symbolisch mooi om mijzelf een periode voedsel te ontzeggen en zo ook aan den lijve te ervaren wat het is om niet te eten. Ben benieuwd wat het met me gaat doen."  

Wie Margreeth wil sponsoren kan actiepagina www.kisiwa.nl/vasten bezoeken.
 
 

1 reactie
Meer berichten