Logo peperbus.nl


Partners en uitbaters Denise van der Windt en Jaap Lamfers  in hun grand café Zuijdt aan de Ministerlaan. "Wij willen met ons grand café een functie vervullen, waarbij we de sociale samenhang in de wijk stimuleren. Een ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud."
Partners en uitbaters Denise van der Windt en Jaap Lamfers in hun grand café Zuijdt aan de Ministerlaan. "Wij willen met ons grand café een functie vervullen, waarbij we de sociale samenhang in de wijk stimuleren. Een ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud."

Sociale cohesie bij Grand Café Zuijdt

Partners en uitbaters Denise van der Windt en Jaap Lamfers beleven hun dromen ook overdag. Toen zij eerder dit jaar de kans kregen om aan de Ministerlaan in Zwolle-Zuid een grand café te openen, grepen zij die dan ook met beide handen aan. "Zuijdt is nu al de huiskamer van de wijk aan het worden."

(Door carine Vos)

De missie van Denise en Jaap is op zich eenvoudig. "Wij willen met ons grand café een functie vervullen, waarbij we de sociale samenhang in de wijk stimuleren. Een ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud", vertelt Jaap. Met zijn achtergrond als onder andere jongerencoach en muzikant is zijn drive tot verbinden verklaarbaar. Denise heeft jarenlang in de horeca gewerkt en brengt die ervaring nu mee. "Ik wilde altijd al een eigen horecagelegenheid opzetten en hier kunnen we dit samen doen, zodat we ook nog veel tijd met elkaar kunnen doorbrengen," geeft zij aan.
"Blending is hier belangrijk", vervolgt Jaap. "We willen dat iedere laag van de bevolking bij ons welkom is. Dat betekent dat opa's en oma's hier met hun kleinkinderen op het terras een kopje koffie komen drinken, dat we hier een mama-café hebben, dat voetbalelftallen hier hun derde helft spelen, maar ook de mensen uit de gehandicaptenzorg voelen zich hier thuis. Dat doen we door ook de voorzieningen daarvoor aan te bieden. We hebben spelletjes voor alle leeftijden, baby-verschoonmogelijkheden, bij warm weer een badje voor de kinderen, muziekinstrumenten, maar ook de atmosfeer ademt huiskamer-gevoel uit."
Denise vult aan: "We bieden ook diverse evenementen aan. Zo hebben we op vrijdag het Top2000 café, waar een dj de verzoekjes uit het publiek draait en op zondag is er livemuziek. Iedereen mag komen spelen, en zijn muzikale talenten laten horen." Jaap zegt daarover: "We willen dingen spontaan laten ontstaan; interactie en gezelligheid horen daarbij. We willen mensen weer met elkaar in gesprek brengen."
Jaap en Denise zoeken ook bewust samenwerking met andere ondernemers en maatschappelijke instanties in de wijk. "We zouden een soort wijkkantinefunctie willen hebben, waar mensen die elders niet goed terecht kunnen, toch verbinding vinden. Zo willen bijvoorbeeld ouderen niet in een hoekje zitten; die willen gewoon meedoen. Onze oudste bezoekster is zelfs 93 jaar! En hoewel we natuurlijk gewoon een plek zijn waar je lekker kunt eten en drinken – laten we dat vooral niet vergeten – zijn we veel meer dan dat."

Grand Cafe Zuijdt vind je aan de Ministerlaan 254. Meer informatie op www.grandcafezuijdt.com

6 reacties
Meer berichten