Logo peperbus.nl


 Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl het aanbod van vrijwilligers en de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.
Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl het aanbod van vrijwilligers en de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

ZwolleDoet!: van luisterende ogen tot het leggen van knopen

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl het aanbod van vrijwilligers en de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Activiteit 1

Cursus Betrokken Omgeving, voor naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid

Vier dinsdagavonden (26 september, 3, 17 en 24 oktober), van 19.30 tot 21.30 uur, in ZwolleDoet!, Burgemeester Drijbersingel 11.

Voor mantelzorgers is het fijn om met lotgenoten in contact te komen. Het horen en delen van advies wordt als erg prettig ervaren. Mindfit en Steunpunt Mantelzorg maken deze ontmoeting mogelijk. Thema's die worden behandeld zijn: balans tussen draagkracht en draaglast, de invulling van de zorgrol, communicatie, moeilijke situaties en het vragen van steun.

De cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Zwolle. Deelname is gratis. Voor de cursus is er een (telefonisch) kennismakingsgesprek. Meer informatie via Steunpunt Mantelzorg Zwolle (ZwolleDoet!), 038-422 52 00 of mantelzorg@zwolledoet.nl
Aanmelden via: www.mantelzorgzwolle.nl/betrokkenomgeving        


Vacatures

Luisterende ogen voor Sensoor
Een vrijwilliger van Sensoor voert via de chat gesprekken van mens tot mens. Dit gebeurt wekelijks in drie-uursdiensten volgens een zelf in te vullen rooster. Het Luisterend Oog is zeven dagen per week geopend. Daarnaast zijn er zeswekelijkse intervisiebijeenkomsten in Amersfoort.

Vrijwilliger Borrel & Muziekmiddag bij Zonnehuisgroep IJsselvecht
Samen genieten van muziek en een praatje maken betekent veel voor onze bewoners. Om alles goed te laten verlopen, zijn er vrijwilligers nodig voor het halen en brengen van bewoners die niet meer zelfstandig naar deze activiteit kunnen komen en het serveren van koffie/thee, drankjes en hapjes.

Leiding voor scouts bij Scouting Jan Lijdinggroep
Scouting Jan Lijdinggroep zoekt leiding voor de speltak Scouts (12-15 jaar). De Scouts hebben drie uur per week op zaterdag opkomst van 13.30 tot 16.30 uur. De groep bestaat uit 15 tot 20 leden en draait elke week een eigen opkomst, die kan bestaan uit verschillende activiteiten die met scouting te maken hebben. De natuur en scoutingtechnieken (knopen, EHBO, vuur maken, hakken, zagen) staan natuurlijk centraal maar er wordt ook geknutseld, gewandeld, gefietst en er worden grote spellen gespeeld. .

www.zwolledoet.nl/vacaturebank
Telefoon 038 422 52 00

reageer als eerste
Meer berichten