Logo peperbus.nl


Olivier Gossink met de TuffTool. Het veelzijdige stuk gereedschap moet door middel van crowdfunding op de markt worden gebracht.
Olivier Gossink met de TuffTool. Het veelzijdige stuk gereedschap moet door middel van crowdfunding op de markt worden gebracht.

Snijden, vijlen, sleutelen schroeven met de TuffTool

Drie moersleutels; sleutel 10, 13 en 15, een sleutelboshanger, tang, bithouder, klein mesje, vijl, sleufschroevendraaier, Philips-/kruiskopschroevendraaier, lang mesje, flesopener, 3 mm inbussleutel en een karabijnhaak. De TuffTool van Olivier Gossink (21) is een veelzijdig stuk gereedschap en telt veertien functies. Vrijdag lanceerde hij zijn uitvinding.

Het veelzijdige stuk gereedschap moet door middel van crowdfunding op de markt worden gebracht. Mensen die bij willen dragen kunnen dat tot eind augustus doen. De 21-jarige Olivier Gossink komt uit Dalfsen. Hij studeerde eerder aan het Deltion College en doet dat nu aan studeert aan Windesheim. Hij werkt vanuit het ILab op het Polymer Science Park.

Na zes maanden besteed te hebben aan het bouwen van 54 prototypes lukte het Olivier om tot een perfect design te komen voor zijn multitool. "Ik hou van hard werken en ik ben altijd bezig", zegt Olivier. "Naast mijn studie besteed ik veel tijd aan ondernemen, uitvinden en ontwerpen. Vorig jaar heb ik mijn eerste bedrijf opgericht, Oliviers Happy Creations, onder die naam verricht ik services zoals 3D-tekenen in opdracht, 3D-printen en lasersnijden".

Als klein kind was Olivier vaak te vinden in de knutselschuur van zijn vader. Daar maakte hij aardappelkanonnen van regenbuizen, of van een pallet, wieletjes en een bedlaken een blowkart. Als het gereedschap van zijn vader tekort schoot, kwam het nog wel eens voor dat Olivier zich genoodzaakt voelde om de crème brûlée brander uit de keukenla te gebruiken. Of de stekker van een sfeerlampje af te knippen voor een van zijn robots. "Dit leidde meer dan eens tot discussies en huisarrest."

Nu, jaren later, is de droom om uitvinder te worden aan het uitkomen. onder de naam van zijn tweede bedrijf, Oliviers Functionals, brengt hij zijn eerste uitvinding uit. De TuffTool. De multitool is gevormd als een karabijnhaak waardoor deze voor technici makkelijk aan de broek te haken is. Door de magnetische onderdelen kan de tool aan metalen oppervlaktes blijven hangen.

De TuffTool is niet Oliviers eerste uitvinding. Veel van zijn zelfontworpen kunstobjecten, meubelen en machines heeft hij bewaard of omgebouwd tot nieuwe projecten. Hij gelooft dat gereedschap een verlengstuk is van de arm. "Helaas is het niet mogelijk om altijd en overal een goedgevulde gereedschapskist mee naar toe te nemen, vandaar de multitool. Hij is handig voor klusjes thuis en onverwachte reparaties onderweg."

Crowdfunding is het publiekelijk sponsoren van een project. Olivier verkoopt zijn TuffTool www.indiegogo.com, de campagne duurt 25 dagen. Meer informatie op www.oliviersfunctionals.com.

2 reacties
Meer berichten