Logo peperbus.nl


De Zwolse Zomerkermis biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. De Zomerkermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus.
De Zwolse Zomerkermis biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. De Zomerkermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus.

Voor elk wat wils op Zwolse Zomerkermis

Vertrouwde attracties als de bootjes en botsauto's, maar ook nieuwe dingen zoals een simulator met virtual reality. De Zwolse Zomerkermis biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. De Zomerkermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus.

Binnenstad - Nieuw dit jaar is dat de attracties van de Zwolse Zomerkermis deels op groene stroom draaien. Tot nu toe maken de kermisattracties gebruik van stroom die opgewekt wordt in aggregaten met fossiele brandstoffen. De gemeente heeft samen met Enexis onderzocht of het mogelijk is de kermis zonder aggregaten en helemaal op groene stroom te laten draaien. Dat blijkt dit jaar niet haalbaar. Daarvoor moeten op een paar plekken voorzieningen getroffen worden.

"Ongeveer twee derde van de elektriciteit wordt duurzaam opgewekt", zegt Jeanette Santing, projectleider Zomerkermis van de Gemeente Zwolle. "Een derde wordt wel opgewekt met aggregaten. We hopen dat we in de toekomst de heel Zomerkermis op duurzame energie kunnen laten draaien."

De Zwolse Zomerkermis biedt weer een grote diversiteit aan zomers vermaak. "In totaal hebben we 42 attracties, dat is vergelijkbaar met eerdere jaren", zegt Santing. Een kleine greep: "Op de Grote Markt komt weer de Booster. Die heeft daar vorige jaren ook gestaan. Verder hebben we weer de Breakdance en het spookhuis op het Rode Torenplein, trampolines, Walking Street en de familie-achtbaan. Bijzonder is het glazen doolhof. Voor de kleinsten is er het Olifantje en de bootjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Die komen hier al ontzettend lang, daar heb ik als kind nog in gezeten."

De Zomerkermis opent vrijdag 11 augustus met Blobjump gepresenteerd door Ron Boszhard, bekend van de AVRO/TROS hit Bommetje XL. De Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water bij de Rode Torenbrug. Burgemeester Henk Jan Meijer geeft het startsein voor de eerste sprong.

Er zijn meer omlijstende activiteiten. Maandag 14 augustus is de Eurodag, woensdag 16 augustus Dinodag in samenwerking met Dinoland, donderdag 17 augustus een wedstrijd zandkastelen bouwen met poppen van het zandkasteel, vrijdag 18 augustus het Stratenfestival en zondag 20 augustus Familiedag met een schminktent, Polaroid Girl, 1,2,3 Gas en Street Magic met Roderick Waterpas.

De openingstijden en meer informatie over de Zwolse Zomerkermis zijn te vinden op www.zwolle.nl/zomerkermis en www.facebook.com.zwolsezomerkermis

reageer als eerste
Meer berichten