Logo peperbus.nl


Kids United Sport voor kinderen in de vakantie

Kids United Sport Zwolle (KUSZ) wil kinderen, uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool, die om verschillende sociale redenen niet op zomervakantie kunnen, een week lang vertier bieden. Vitaliteit, sportiviteit en samenwerken zijn de thema's die deze week centraal staan. KUSZ is een samenwerking van PEC Zwolle United, SportService Zwolle en het Landstede Sportcentrum en wordt gehouden van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus.

Om de sportiviteit en samenwerking te benadrukken staat er tijdens KUSZ elke ochtend (behalve vrijdag) een sport centraal: voetbal, basketbal, volleybal en handbal. De topsporters van PEC Zwolle, Landstede Basketbal, Regio Zwolle Volleybal en Morrenhof Jansen Dalfsen, geven clinics aan de kinderen.

Na de clinics staat er 's middags een bezoek op het programma aan zwembad de Vrolijkheid, Bioscoop Pathé en Djambo Kidsplay of een rondleiding in het Landstede Sportcentrum of MAC3PARK stadion van PEC Zwolle. Er wordt elke dag een gezonde lunch beschikbaar gesteld door Sligro Zwolle en de deelnemers krijgen praktisch tips over een gezonde leefstijl. De kinderen krijgen aan het einde van de week een Fitbag mee met informatie. Daarnaast krijgen de deelnemers lopende het seizoen kaarten voor enkele topsportwedstrijden in de regio. Tot slot zorgt Partner Stichting 'Kind in Beeld' voor de deelnemersbijdrage, zodat kinderen kosteloos deel kunnen nemen.
Er wordt dagelijks om 11:00 uur gestart en omstreeks 15:00 uur afgesloten (behalve vrijdag) bij het Landstede Sportcentrum. Voor het volledige programma zie www.peczwolleunited.nl.

Kids United Sport Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:
Kind in Beeld, ABN AMRO, Craft Sportswear, Gebotours, Sligro Zwolle, FysioPlus, Zwembad de Vrolijkheid, Djambo Kidsplay, Rebound World, Pathé en de Provincie Overijssel. En de volgende sportverenigingen: basketbalvereniging ZAC en volleybalvereniging VC Zwolle en topsportclubs: PEC Zwolle, Landstede Basketbal, Regio Zwolle Volleybal en Morrenhof Jansen Dalfsen Handbal.

reageer als eerste
Meer berichten