Logo peperbus.nl


Zomeravondtour van ChristenUnie naar Zwolse synagoge

Binnenstad - De ChristenUnie Zomeravondtour voert donderdag 27 juli naar de Zwolse Synagoge aan de Samuel Hirschstraat.

Marco Groen geeft dan een toelichting op het Joodse leven in Zwolle en omgeving en er is een rondleiding langs de tentoonstelling over het leven van Sobibór-overlevende Selma Wijnberg.

ChristenUnie fractievoorzitter Gerdien Rots: "Op 4 mei was ik bij de opening van de tentoonstelling over het leven van Selma Wijnberg. Dat was erg indrukwekkend. Selma Wijnberg ontsnapte uit het vernietigingskamp Sobibór en overleefde de Tweede Wereldoorlog. Maar na de oorlog was ze niet meer welkom in Zwolle. Met deze tentoonstelling doet Zwolle eindelijk recht aan deze bijzondere Zwolse vrouw. Ik merkte dat maar weinig Zwollenaren deze bijzondere joodse geschiedenis in Zwolle kennen, daarom organiseert de ChristenUnie Zwolle nu een Zomeravondtour naar de Zwolse Synagoge. Voel je welkom om samen een bezoek te brengen aan de Synagoge en meer te weten over dit deel van de Zwolse geschiedenis."

De Zomeravondtour begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Entree: 4 euro

In de zomerperiode onderneemt de ChristenUnie Zwolle verschillende activiteiten om interessante plekken van Zwolle onder de aandacht te brengen

reageer als eerste
Meer berichten