Logo peperbus.nl


 Sonia van Nispen, voorzitter van de vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle Stadshagen.
Sonia van Nispen, voorzitter van de vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle Stadshagen.

Toegankelijke AED in Stadshagen

Stadshagen is sinds kort een AED rijker op een toegankelijke locatie. Bewoners van de Meanderhof aan de Wagenschuurstraat en Tiendschuurstraat, hebben een AED aangeschaft en buiten opgehangen. Zo'n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen.

"Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is een AED in de buurt belangrijk", zegt Sonia van Nispen, voorzitter van de vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle Stadshagen, waarvan de leden wonen in de Meanderhof. "Wij vinden het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand voor iedereen in de wijk zo groot mogelijk is. Daarom hangt de AED sinds kort op een toegankelijke plaats in een rode kast."
De kast is een gift van de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij. "Hij hangt naast de voordeur van ontmoetingsruimte de Hofkamer op het adres Tiendschuurstraat 66. De AED kan worden gebruikt door alle mensen met een reanimatie-diploma die als zodanig geregistreerd staan en een oproep binnen krijgen."
De AED is aangemeld bij het landelijk oproepsysteem. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem staan aangemeld, een oproep om te gaan reanimeren. Wie kan reanimeren kan zich als burgerhulpverlener aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden.

reageer als eerste
Meer berichten